TV: Kizito slog till med första målet när Häcken övertygade mot Falkenberg - i Källqvists comeback

Häcken fortsätter att haka på i toppen.
På söndagen slog laget Falkenberg med klara 4-1 efter att Kwame Kizito gjort sitt första mål i klubben.
Dessutom stod Christoffer Källqvist för en comeback i hemmamålet.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Häcken har hela säsongen legat ett litet hack bakom täten och skuggat. Nu går klubben in i septembers landslagsuppehåll inom slagläge för både Europaplatserna och SM-guldet.

På söndagen vann laget klart mot Fakenberg med Christoffer Källqvist mellan stolparna. Trots att 36-åringen egentligen lagt ner elitkarriären fick han spela mot FFF då Peter Abrahamsson var avstängd.

Men Källqvist fick en relativt lugn afton, där han fick se sitt lag ta ledningen efter 20 minuter. Paulinho tog med sig ett inlägg och kunde i straffområdet avlossa ett snabbt skott som tog sig förbi Hampus Nilsson och gav Häcken 1-0.

Häcken utökade ledningen till 2-0 en stund därefter. Daleho Irandust fick bollen utanför straffområdet och kunde ganska ostört röra sig mot detsamma. När han var i höjd med straffområdeslinjen avlossade han ett skott som borrade sig in tätt intill stolpen längs med marken.

- Jag ser att det är en yta och sen tar jag ett till och slår den i första. Jag tänker att målvakten kommer och ska gå på bortre, så då lägger jag den i den första, säger Irandust till C More i halvtid.

Men Falkenberg skulle reducera bara minuter senare. Efter en frispark från kanten lyftes bollen in i straffområdet igen och där nickade Kirill Pogrebnyak in 2-1.

I andra halvleken fick Kwame Kizito komma in för Häcken i hans blott femte match för klubben. Ett par minuter från slutet högg anfallaren blixtsnabbt från vänsterkanten och när Hampus Nilsson kom ut långt vann ghananen ett motlägg mot FFF-målvakten. Sedan kunde sedan kyligt chippa in bollen i målet från 25 meter.

- När vi sålde Jeremejeff så är Kwame och Gustaf (Nilsson) de som är tydligast nior hos oss. Kwame finns där definitivt. Han tar steg hela vägen upp så vi tror att han kan ta ytterligare steg. Han är snabb i djupled bra också på huvudet, så jag tror att vi behöver båda dem, säger tränaren Andreas Alm.

Innan matcher var över hade även Paulinho tryckt in sitt nionde mål för säsongen med ett tungt skott från distans, vilket gjorde att Häcken vann klart med 4-1 och därmed hakar på i toppen.

- Jag tror om vi läser tabellen att det finns en chans att vara med där uppe. Vi försöker att vinna de matcher vi har, säger Alm.

Tack vare segern går Hisingenlaget nämnligen om Hammarby och tar fjärdeplatsen i allsvenskan. Efter den 22:a omgången är laget bara fyra poäng efter serieledande Djurgården och en poäng bakom Malmö på den sista Europaplatsen. För Falkenberg innebär förlusten att de är kvar på kvalplatsen.

BK Häcken: Källqvist - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Irandust, Berggren - Yasin, Nilsson, Paulinho

Falkenbergs FF: Nilsson - Brink Joza, P.Karlsson, T.Karlsson, Ericsson - Söderström, Carlsson, Chibuike, Wede - Peter, Pogrebnyak

-
-
Publicerad 2019-09-01 kl 19:23

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.