TV: Kjartansson hattrickskytt - MFF serieledare under EM

Östersund kunde inte stå emot Malmö FF - och Vidar Kjartansson. Anfallaren blev matchens konung med sitt hattrick vilket gav MFF en 4-1-vinst och en serieledning under EM-uppehållet.

Östersund åkte på en riktig känga i Norrlandsderbyt senast mot Sundsvall (0-5). Malmö däremot kom formstarka efter tre raka trepoängare.

Rapporterna visade att Erdal Rakip skulle ta en startplats för MFF. Men när matchen blåstes igång startade istället Vladmir Rodic i det himmelsblå laget.

MFF fick bästa möjliga start. Ledningen kom efter endast någon minut när Magnus Wolff Eikrem agerade kylig framspelare. Markus Rosenberg var i sin tur lika kylig när han tog emot bollen nära mål och placerade in bollen.

Gästerna malde på till en början och enbart några minuter senare utökade Malmö. Denna gång skarvade Vidar Kjartansson in bollen efter en hörnsituation.

Östersund skulle dock ta över och var inte alls ofarliga. Malmö föll mer och mer ned i plan och Johan Wiland fick vara aktiv när hemmalaget skapade flera fina lägen.

Hetaste läget fick Saman Ghoddos med en jättechans helt ren framför mål i slutet av första halvleken. Johan Wiland gjorde sig dock stor och stod för en jätteräddning och gav .

Drygt en kvart efter paus kom till sist ÖFK:s reducering. Alex Dyer gjorde sitt första allsvenska mål när han på ett inlägg nickade in 1-2 för Östersund.

Det tyckte inte Vidar Kjartansson om. Två minuter senare tryckte den formstarke anfallaren in sitt andra mål för matchen - en riktig kanon.

I tilläggstid rundade Kjartansson av matchen med ännu ett mål och fullbordade därmed sitt hattrick. Kjartansson tar sommarvila med åtta inkasserade mål - Malmö FF gör detsamma som serieledare.

Östersunds startelva: Blackman - Mukiibi, Papagiannopoulos, Widgren, Somi - Dyer, Nouri, Bachirou, Sema - Stadler, Ghoddos

Malmös startelva: Wiland - Tinnerholm, Árnason, Brorsson, Konate - Rakip, Christiansen, Adu, Wolff Eikrem - Rosenberg, Kjartansson