TV: Kjartansson hjälte i sista (?) matchen för Hammarby - avgjorde på stopptid mot Sundsvall

Gif Sundsvall var på väg mot poäng i hemmamötet med Hammarby.
Men på stopptid klev Vidar Örn Kjartansson fram och avgjorde i sin sista match i Hammarby-tröjan.
- Men vi trodde alltid på att vi skulle göra mål, säger Kjartansson till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Hammarby kom till dagens möte med Gif Sundsvall med en 6-2-seger i ryggen mot Falkenberg. Sundsvall hade en tuffare period bakom sig, då man inte hade vunnit i allsvenskan sedan april. Dessutom saknade Sundsvall William Eskelinen, som ryktas vara på väg till danska AGF. I mål stod i stället Lloyd Saxton.

Sundsvall inledde matchen piggt och hade ett par tidiga chanser mot Bajen, inte minst i den fjärde minuten när Tobias Eriksson sköt tätt över i straffområdet.

Båda lagen hade sedan några halvchanser var innan Hammarby tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, då Darijan Bojanic satte en frispark i mål från straffområdeslinjen. Målet var mittfältarens första i Hammarby-tröjan.

Sundsvall skulle dock svara snabbt. Bara ett par minuter senare nickade Carlos Gracia in 1-1 efter en frispark från David Batanero.

Några minuter innan paus skulle Hammarby dock återta ledningen genom Muamer Tankovic, 24-åringens sjunde mål i allsvenskan för säsongen.

Hammarbys ledning stod sig till den 59:e minuten då Sundsvall kvitterade på nytt genom Tobias Eriksson, som kunde komma till avslut på volley i straffområdet till 2-2.

Matchen såg ut att gå mot oavgjort, men på stopptid klev Vidar Örn Kjartansson fram och avgjorde till 3-2 med ett avslut från nära håll på ett inspel. Matchen var dessutom Kjartanssons sista i Hammarby sett till det som kommunicerades när han blev klar för de grönvita, då låneperioden från Rostov går ut 15 juli, alltså i dag.

- Det var en bra match med många mål och chanser. Men vi trodde alltid på att vi skulle göra mål. Vi kanske hade lite tur, men vi vann i slutändan, säger Kjartansson till C More efter matchen.

Om sin framtid säger Kjartansson:

- Så vitt jag vet åker jag tillbaka till Ryssland i morgon eller på onsdag. Vi får kanske prata med styrelsen där. De närmaste dagarna kommer det avgöras var jag ska vara nästa säsong. Jag vet ingenting just nu, men det kommer visa sig inom några dagar.

Segern gör att Hammarby klättrar förbi IFK Norrköping upp på sjätte plats i tabellen. Sundsvall ligger kvar på kvalplats.

I nästa omgång tar Hammarby emot Elfsborg medan Sundsvall spelar hemma mot Häcken.

Sundsvall: Saxton - Garcia, Björkander, Blomqvist - Tamimi, Batanero, Ciercoles, Konate - Sema, Wilson, Eriksson.

Hammarby: Blazevic - Sandberg, Fenger, Fällman, Widgren - Bojanic, Andersen, Kacaniklic - Tankovic, Kjartansson, Djurdjic.