TV: Kjartansson tvåmålsskytt när MFF slog Örebro

Vidar Kjartansson höll sig framme två gånger i Malmös 3-0-seger mot Örebro och går nu upp i topp i skytteligan.

Hemmalaget Örebro SK hade vid seger mot Malmö chans att gå om IFK Göteborg i tabellen. Men laget är en aning stukat med spelfördelaren Astrit Ajdarevic borta på OS och hade aldrig någon riktig chans mot Malmö FF.

ÖSK fick en tung start när Daniel Björnqvist tvingades kliva av skadad efter 12 minuters spel. In kom i stället Martin Broberg.

Nyförvärvet Sköld såg dock het ut och var ytterst nära att ge ÖSK ledningen i den 23:e minuten. MFF:s målvakt Johan Wiland lyckades dock rädda - och i stället small det bakom Oscar Jansson fem minuter senare.

Då höll sig Vidar Örn Kjartansson framme och tryckte påpassligt in 1-0.

I den andra halvleken lyckades Malmö öka på ledningen. Efter att ha kört samma hörnvariant tre gånger kunde Kjartansson nicka in sitt andra mål i matchen.

Tre minuter senare, i matchminut 56, rullade Markus Rosenberg in sitt nionde mål från straffpunkten.

Malmö höll undan och vann med 3-0 och Vidar Kjartansson kunde jubla både åt tre poängoch ledning i skytteligan.

- Dom är lite bättre. Har dyrare spelare och en hel del erfarenhet, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén i C More.

Se höjdpunkterna från matchen spelaren ovan.

Publicerad 2016-08-01 kl 20:59