POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Klubbarna blöder ekonomiskt - Förre Sef-basen kritisk

De allsvenska klubbarna backade 54 miljoner 2013. Förre Sef-basen Bosse Lundquist är nu kritisk till hur klubbarna styrs.
- Det är oerhört allvarligt, säger han.

Allsvenskan blöder ekonomiskt. Det är snarare reger än undantag att varje klubb går back och likaså att det totala reslutatet för de allsvenska klubbarna blir ett minusresultat. Bara 2013 var förlusten 54 miljoner kronor.
- Det är oerhört allvarligt och jag vet inte hur man ska klara det. Man måste åstakomma en vändning säger Bosse Lundquist, tidigare ordförande i Djurgården och Svensk Elitfotboll.

Bara hans tidigare klubb Djurgården har gått back 87 miljoner de senaste fem säsongerna. En annan klubb som backade kraftigt ifjol är Elfsborg som satsade mot Europa med en stor ekonomisk förlust som resultat.
Klubbens ordförande Bosse Johansson menar att det kan vara okej ibland. Dessutom säger han att fotbollen är unik i sitt slag och att det påverkar det ekonomiska.
- Elitfotbollen är en förlustaffär över hela Europa. Det är ju bekymmersamt men jag tror att det beror på att syftet med verksamheten inte är gå med vinst utan att vinna titlar, matcher och stolthet.

Publicerad 2014-04-10 kl 18:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå