TV: Kolla in Marcus Olssons utsökta mål när HBK krossade Gais

Halmstad vann inte enbart med 3-0 mot Gais.
Två offensiva vapen spräckte dessutom målnollan - Emir Kujovic och gamle skyttekungen Anselmo.
Halmstad-Gais 3-0
1-0 42' Anselmo
2-0 80' Olsson
3-0 90' Kujovic

Det har snackats mycket om Wanderson efter hans starka inledning, två mål och fyra assist, av allsvenskan. Men Gais brasse hade, precis som hela laget, ingen lyckad eftermiddag på svårspelade Örjans vall. I stället var det en annan brasiliansk skyttekung som visade vägen för sitt Halmstad. Anselmo fick chansen från start för första gången i år. Han tackade för förtroendet och gav HBK ledningen med 1-0 på straff.
-Det var viktigt för mig och för laget. Jag kämpar varje vecka för att ta mig tillbaka in i laget och det känns bättre för varje dag som går, sade Anselmo på knackig engelska.

29-åringen var tvåa i skytteligan 2008 då han krutade in 15 mål. Men fjolåret blev ett misslyckande med ständiga skador som hindrade hans framfart.

-Jag hade problem med ryggen, knäet och foten. Det gick inte alls bra. Men nu känner jag mig bra i kroppen, sade han.

En domarskänk

Straffen i den 42:a minuten var dock en skänk från domare Martin Ingvarsson. Mikael Rosén fick en knuff av Tommy Lycén och föll lätt.
-Horribel, tyckte Gais tränare Alexander Axén.
-Jag hade nog funderat en del om vi fått den mot oss, sade Halmstads Lars Jacobsson.

Ledningsmålet gav hemmalaget extra energi och i andra halvlek var det nästan Halmstad för hela slanten. I den 80:e minuten avgjorde Marcus Olsson definitivt när han vackert lobbade in 2-0. Men än viktigare var nog HBK:s 3-0-mål. Emir Kujovic, som inledningsvis bänkats, stänkte på övertid in sin första fullträff för säsongen. En rejäl lättnad för Kujovic som var mästerlig på försäsongen men som haft det tungt i allsvenskan hittills.

Stukad och hoppfull

-Jag hoppas att det här betyder mycket för mig och att det kan hjälpa mig att göra fler mål. Och som offensiv spelare är det nästan bara det man bedöms för, sade Kujovic som stukade foten ordentligt några minuter före målet och faktiskt var nära att byta.

Halmstads tränare Lars Jacobsson gladdes förstås över att målnollorna spräcktes för den offensiva duon.
-Det var jätteviktigt för Anselmo och kan han komma i fysisk form och hitta rätt i tajmingen kan han definitivt göra många mål för oss. Det är samma med Emir. Han var fantastisk på försäsongen men det har låst sig för honom. Det här var viktigt för honom, sade han.