TV: Kroon med drömdebut – låg bakom ÖFK:s seger mot Elfsborg

Simon Kroon gjorde debut för Östersund borta mot Elfsborg.
Resultatet? Ett mål och en framspelning i ÖFK:s 2-0-seger.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Simon Kroon anslöt till Östersund i sommarens transferfönster och fanns med på bänken när ÖFK i förra veckan slog Elfsborg hemma med 1-0. I returmötet på Borås Arena fick mittfältaren chansen från start mot Boråslaget och satte avtryck direkt.

Efter dryga fem minuters spel tog han sig fram på högerkanten och spelade bollen snett inåt bakåt till Curtis Edwards. Mittfälten gjorde inget misstag utan placerade in 1-0 till Östersund via Robert Gojanis ben.

Bara några minuter senare fick Kroon bollen på mittplan och drev bollen mot Elfsborgs straffområde. Strax utanför testade den tidigare MFF-spelaren avslut och bollen satt distinkt till höger om Kevin Stuhr Ellegaard i hemmamålet.

I slutet av halvleken kom Elfsborg igen och Aly Keita i ÖFK:s mål svarade för ett par fina räddningar. Framförallt var det Simon Lundevall som höll sig framme, men Keita kunde freda sitt mål fram till halvtidsvilan och 2-0 till bortalaget Östersund.

I andra halvlek tog Elfsborg kommandot från start och lyckades trycka ner ÖFK djupt ner, men utan att skapa några riktiga farligheter.

Med 20 minuter kvar att spela kom dock en fin chans. Bollen hamnade framför Lundevalls fötter och mittfältaren testade avslut men Keita kunde återigen rädda avslutet ut till en resultatlös hörna.

Resultatet stod sig också matchen ut och ÖFK tog sig därmed förbi Djurgården i toppen av tabellen medan Elfsborg fortsatt har det tufft. Laget har bara tre poäng ner till kvalstrecket.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Gustavsson, Dresevic, Nilsson, Kaib – Karlsson, Olsson, Gojani, Holmén, Lundevall – Prodell

Östersund: Keita, Tekie, Bergqvist, Hopcutt, Edwards, Widgren, Kroon, Mensah, Mukibi, Sundberg, Ghoddos