TV: Kross av Malmö FF - Gall med två mål i överkörningen

MALMÖ. En seg första timme, men när Malmö FF hade bytt in några fler stjärnor så öste målen in mot IK Sirius (5-0). Romain Gall blev huvudfigur med två av dem, sina första mål i MFF.
- En match där jag klev fram, säger Gall till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Malmö FF, som i juli körde över IK Sirius med 4-0, vilade ett antal spelare inför returmötet mot Midtjylland på torsdag. Spelare som Markus Rosenberg, Fouad Bachirou, och Anders Christiansen inledde på bänken, och Sirius kontrade med att starta med Henry Offia. 18-åringen Offia värvades från hemlandet Nigeria i vintras, och gjorde i dag sin allsvenska debut.

Offia hade Sirius klart bästa chans i första halvlek, via ett kontringsanfall där han dock sköt utanför mål. MFF hade det mesta av bollinnehavet, men det mesta fastnade på Romain Gall och ett antal av hans distansskott, inkluderat ett skott via ribban i slutet av halvleken.

I andra halvlek växlade dock MFF upp. Rosenberg och Bachirou kom in, och då smällde det direkt. Först en straff till 1-0, målskytt Rosenberg.

Sedan var det Romain Gall-dags. 2-0 med sitt första mål i MFF, ett hårt placerat skott i bortre hörnet. 3-0 med sitt andra mål i MFF, ett ännu hårdare skott upp i nättaket. Franskamerikanen har haft svårt att ta en startplats sedan flytten från Gif Sundsvall, men var i dag lagets piggaste spelare. En stund efter 3-0 byttes Christiansen in och på sin första touch gjorde han 4-0 efter hörna.

Efter att ha vunnit de två senaste matcherna mot Sirius med 4-0 så blev segersiffrorna ännu större i dag. Sent i matchen gjorde Marcus Antonsson 5-0, och han har därmed gjort mål tre matcher i rad. Rösler har fortfarande bara ett poängtapp i allsvenskan som MFF-tränare (1-1 hemma mot Östersund).

- En match där jag klev fram. Jag skapade chanser och gjorde två mål. Det känns bra att jag rör mig i den riktningen, säger Gall till C More.

Förutom Malmös 5-0-seger så vann Häcken med hela 6-0 hemma mot BP.

Malmö FF: Dahlin – Brorsson, Nielsen, Lewicki – Larsson, Gall, Innocent (58'), Traustason, Binaku (46') – Antonsson, Rieks (76')

Inhoppare: Rosenberg (46'), Bachirou (58'), Christiansen (76')

IK Sirius: Jonsson – Björkström, Pehrsson, Eiswohld, Åhman Persson, Arvidsson – Saeid, Haglund – Georges (76'), Offia (57'), Lindberg (63')

Inhoppare: Ogbu (57'), Gustafsson (63'), Sirelius (76')