TV: Kross tog Bajen vidare i Europa - ett steg ifrån miljonregn

Europa Conference League

STOCKHOLM. Tvunget att vinna med minst två mål.
Då segrade Hammarby med 5-1 mot Cukaricki och gick vidare i Europa Conference League-kvalet.
- Det känns helt fantastiskt, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren. Bilder från Sportbladet Play.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Inför torsdagens retur mot Cukaricki i Europa Conference Leauge-kvalets tredje runda var Hammarby i en pressad situation. Första mötet mellan de två lagen slutade nämligen med en 3-1-seger för serberna.

Men tidigt hemma på Tele2 Arena fick Bajen vittring om avancemang. Redan i den sjätte minuten spelade man sig fram till ett jätteläge, som Darijan Bojanic brände, och i den elfte minuten kom 1-0. Mohanad Jeahze pangade in bollen i bortre hörnet efter förarbete av Akinkunmi Amoo.

Därefter fortsatte de grönvita att gå för mål och i den 25:e minuten chippade forwardsstjärnan Astrit Selmani in 2-0 efter en passning i djupled av Gustav Ludwigson. Bara minuter senare var samme Selmani ytterst nära att göra hemmalagets tredje mål för kvällen, men då reflexräddade gästernas keeper på mållinjen.

3-0 skulle dock komma, och det innan pausvilan. Mittbacken Björn Paulsen fick, ostörd i straffområdet, nicka in bollen i mål i 44:e minuten. Där och då var Hammarby vidare till play off.

Men med lite mer än 25 minuter kvar av matchen lyckades Cukaricki ”skaka liv” i mötet igen. Åtminstone i några minuter. För i den 64:e minuten sköt Ibrahime Ndiaye in 3-1, ett resultat som skulle ha gett förlängning.

Men tre minuter senare dunkade 17-årige inhopparen Williot Swedberg in en halvvolley till 4-1 för Hammarby. Assisterad av Mohanad Jeahze. Och i den 72:a minuten stötte Astrit Selmani in 5-1 för hemmalaget. Assisten? Den stod Jeahze för.

Matchen slutade 5-1 till Hammarby, som därmed vann kvalmötet med sammanlagt 6-4. Nu står det klart att Bajen får möta det schweiziska storlaget Basel i playoff, då de slog ut ungerska Ujpest med totalt 6-1 över dubbelmötet.

- Det känns helt fantastiskt. Karaktären som killarna som visade mig i kväll kan inte många visa. Kan vi fortsätta så här är jag jättenöjd. Jag är stolt över hur de hanterade pressen efter en dålig match nere i Belgrad. Vi gick ut till matchen på rätt sätt och med lite tur hade vi kunnat göra 1-0 efter en halv minut. Vi skapade många bra målchanser och om det hade stått 5-0 i paus hade det inte varit orättvist, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic efter matchen.

Skulle Hammarby gå hela vägen till gruppspelsfasen säkrar klubben åtminstone omkring 30 miljoner kronor i prispengar från Uefa.

- Basel har väl de senaste åren kämpat med Young Boys om att vara bäst i Schweiz, och med all respekt till allsvenskan och oss själva så är det en annan nivå på fotbollen där. Men jag tror vi kan prestera bra mot Basel både borta och hemma. Om det duger för att gå vidare, det måste vi vänta i två veckor på att få se. Men jag har tro på oss även om vi möter Barcelona att vi kan nå ett bra resultat. Sen vad som är ett bra resultat, det får ni och supportrarna mäta. Men det är en bra chans för oss att testa oss mot ett lag på högsta nivå. Det är bra för svensk fotboll, säger Milojevic.

Hammarbys lag: David Ousted - Mads Fenger, Björn Paulsen, Jon Gudni Fjoluson - Vladimir Rodic (Simon Sandberg 85), Jeppe Andersen, Darijan Bojanic (Abdul Khalili 85), Mohanad Jeahze - Akinkunmi Amoo (David Accam 68), Astrit Selmani, Gustav Ludwigson (Williot Swedberg 59)

Cukarickis lag: Petrovic - Tanasijevic, Drezgic, Sapic, Roganovic - Docic, Kovac - Jankovic, Kajevic, Ndiaye - Jovanovic

Publicerad 2021-08-12 kl 20:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.