IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Söndagens derby mellan Hammarby och AIK på Tele2 Arena, inför 29 306 åskådare, fick en rivstart. Redan i den tredje minuten blev AIK:s anfallare Henok Goitom frispelad efter förarbete av Daniel Sundgren och Johan Blomberg, och Goitom drog till med ett skott som räddades av Bajens mittback Mads Fenger vid mållinjen efter att målvakten Johan Wiland fått delvis stopp på bollens fart.

Två minuter senare drog Hammarbys Muamer Tankovic till med ett rappt skott utanför straffområdet och tvingade AIK:s keeper Oscar Linnér att sträcka ut rejält nere vid ena stolpen. På den efterföljande hörnan nickade Mats Solheim i stolpen.

Sedan kom matchens första mål. I den tolfte minuten tappade Stefan Ishizaki boll på mittfältet, efter att ha blivit nersparkad av Muamer Tankovic utan att få med sig någon frispark. Bajen hittade fram till Pa Dibba, som blev helt fri efter att AIK:s sisteman Per Karlsson ramlat och därefter tryckte in 1-0 under Oscar Linnér.

- Oscar Linnér kunde gjort det där bättre, sa C Mores kommentator Jesper Hussfelt i sändning.

AIK var nära att kvittera till 1-1 i den 18:e minuten, men då räddade Johan Wiland en nick från nära håll av Henok Goitom, efter inlägg av Johan Blomberg. Därefter tryckte AIK på för ett mål och förde spelet resten av halvleken, men såg länge ut att gå in till paus i underläge. På tilläggstid sköt dock Kristoffer Olsson in en frispark via ribban, och firade genom att sätta sina händer bakom öronen i en gest mot Hammarbys supportrar.

- Det var bara att sätta den i samma hörn som han (Johan Wiland, Hammarbys målvakt) stod i. Jag fick en grym träff, sa Olsson till C More i paus.

Till andra halvlek bytte Hammarby in mittfältaren Rebin Asaad och ut gick Leo Bengtsson, som i pausvilan fick kritik för sitt defensiva arbete av C Mores nye expert Alexander Axén.

- Vi ska ändra vårt system lite, för att göra det mer kompakt i mitten. Vi vill få in en bollspelare till, för vi måste vara bättre med bollen och de har läst oss ganska bra. Vi får se om vi kan ändra på det, förklarade Hammarbys tränare Jakob Michelsen för C More i paus.

AIK fortsatte dock att skapa chanser även i den andra halvleken. Redan efter några minuter kombinerade sig Henok Goitom fram till ett läge i straffområdet, men återigen stod Wiland i vägen för AIK-stjärnan. Och Goitom fortsatte att vara i händelsernas centrum. Tio minuter in i halvleken placerade Johan Blomberg in 2-1 för AIK i bortre hörnet efter en hörna, men domaren Jonas Eriksson valde att blåsa bort det för offside. Anledningen? Henok Goitom, i offsideposition, ansågs störa Johan Wiland även om han inte nuddade bollen innan den gick i nät.

I den 73:e minuten kom AIK:s anfallare Nicolas Stefanelli loss framför straffområdeslinjen och fick till ett tungt skott mot det bortre hörnet, men det avslutet räddade av Johan Wiland. Varken Wiland eller Linnér släppte in några fler mål och matchen slutade 1-1. I och med poängen ligger AIK fyra i allsvenskan, en poäng efter tvåan Häcken. Djurgården, som är trea och har lika många poäng som AIK, har dock en match mindre spelad än sina konkurrenter. Hammarby ligger tia i tabellen.

- Vi kom inte alls upp i standard i dag. Det känns som att vi inte hade boll alls på hela matchen. Det var skönt att jag fick ha en hyfsad dag i dag, säger Hammarbys målvakt Johan Wiland till C More.

- 1-1 är väl okej, menar keepern.

AIK:s tränare Rikard Norling till C More:

- Vi gjorde en riktigt bra match. Jag är jätteglad över prestationen. Resultatet är ju inte lika bra. Vi kom runt och till många inspel, men där inne fick vi inte riktigt till det.

- Jag är missnöjd nu, för jag känner att vi borde ha vunnit.

Hammarbys lag: Johan Wiland - Birkir Mar Saevarsson, Mads Fenger, Björn Paulsen, Mats Solheim - Jiloan Hamad, Arnor Smarason, Jeppe Andersen, Leo Bengtsson (Rebin Asaad 46) - Muamer Tankovic (Kennedy Bakircioglu 73), Pa Dibba

AIK:s lag: Oscar Linnér - Daniel Sundgren, Haukur Hauksson, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Rasmus Lindkvist - Johan Blomberg, Kristoffer Olsson, Stefan Ishizaki - Henok Goitom, Nicolas Stefanelli (Denni Avdic 75)

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-10 kl 17:17

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.