STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK

Under torsdagskvällen brakade AIK och Malmö FF ihop på Friends Arena. Gnaget gick in i matchen med en förlust mot IFK Norrköping i bagaget, medan MFF kom från en seger mot Varberg.

Malmös tränare Jon Dahl Tomasson valde att bänka mittbacksstjärnan Anel Ahmedhodzic och istället satsa på Lasse Nielsen och Franz Brorsson från start.

- Den senaste matchen gjorde jag fyra ändringar. Nu gör jag några igen. Det kommer många matcher så jag kommer att rotera. Vi har match på måndag igen, motiverade MFF-tränaren för Discovery+ inför avspark.

Tidigt in i matchen var AIK relativt nära att göra 1-0. Mittfältaren Bilal Hussein hotade med ett skott från en position i närheten av straffområdeslinjen efter bara några minuter. Avslutet gick dock över ribban.

Det var istället MFF som tog ledningen i matchen. I den 24:e minuten nickade Jo Inge Berget in en frispark från Anders Christiansen. Det var just Berget som ordnade frisparken och flera hemmaspelare riktade ilska mot domaren Glenn Nybergs beslut att tilldela bortalaget den. Erick Otieno kom åt Berget med ena benet och det fick norrmannen att tappa bollen i duellen efter det, varpå Nyberg blåste frispark.

Det är ett jävla skitmål som vi släppte in. Vi har pratat om att vara noggranna på fasta situationer för Malmö är starka där, sa AIK:s mittback Sotirios Papagiannopoulos till Discovery+ i pausvilan.

I den 31:a minuten trodde AIK att de hade kvitterat till 1-1, när Bilal Hussein spelade fri Nicolas Stefanelli, som tryckte in bollen i nät. Men assisterande domaren vinkade till slut på offside och målet dömdes bort.

AIK:s landslagsmittfältare Sebastian Larsson var sedan väldigt nära att dunka in en frispark till 1-1. Men skottet gick tätt utanför den främre stolpen.

Det stod 1-0 till MFF i paus. Efter en timmes spel var sedan AIK återigen nära att kvittera. Forwarden Nicolas Stefanelli spelades mer eller mindre fri i djupled och kom till ett farligt avslutsläge. Men hans skott gick precis utanför den bortre stolpen.

Argentinaren fick dock sin revansch i den 64:e minuten. Då slog han ett inlägg mot mål, som MFF-mittbacken Lasse Nielsen stötte i eget mål via ena stolpen. Målet klassas som ett självmål, enligt speakern på Friends Arena.

Några minuter efter AIK:s kvittering var Malmö inte långt ifrån att ta ledningen igen. På en hörna landade bollen hos Antonio Colak, vars nick dock gick rakt på hemmakeepern Budimir Janosevic. Samme Colak fick ett jätteläge att göra 2-1 även i den 85:e minuten. Då frispelades han i djupet på högerkanten men kunde inte överlista nämnde Janosevic med sitt skott.

Drabbningen blev intensiv i slutskedet och även AIK hade lägen att göra mål på. I den 89:e minuten ledde ett inlägg till en supermöjlighet för Nicolas Stefanelli. Forwarden blev helt ren inne i straffområdet men hans skott räddades ut till hörna av MFF:s målvakt Marko Johansson.

Matchen slutade 1-1 och därmed går MFF upp på elva poäng. Regerande mästarlaget har fyra poäng upp till ettan Djurgården. AIK har i sin tur skrapat ihop tio poäng. Sex omgångar är spelade.

- Viktigt att kunna ta en poäng mot ett tungt AIK på bortaplan. Vi gjorde en fantastisk match defensivt. De fick ett skitmål. Flipperspel. Sådan är fotbollen. En poäng får vi nöja oss med och så ska vi bara blicka framåt, säger Johansson till Discovery+.

- Vi förtjänade en 1-0-seger med den defensiva insatsen vi gjorde. Men så är inte fotbollen.

I slutet av den andra halvleken fick Sebastian Larsson ett gult kort - efter en sen tackling på Anders Christiansen, vilken rörde upp starka känslor i MFF-lägret. Men landslagsmittfältaren klarade sig alltså undan ett rött kort.

AIK:s lag: Budimir Janosevic - Mikael Lustig, Sotirios Papagiannopoulos, Alexander Milosevic, Erick Otieno - Sebastian Larsson, Bilal Hussein - Saku Ylätupa, Nicolas Stefanelli, Stefan Silva (Henok Goitom 63) - Nabil Bahoui (Bojan Radulovic 35)

MFF:s lag: Marko Johansson - Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Jonas Knudsen - Pavle Vagic, Anders Christiansen - Jo Inge Berget (Erdal Rakip 79), Ola Toivonen (Amin Sarr 59), Veljko Birmancevic (Adi Nalic 59) - Antonio Colak

-
-
Publicerad 2021-05-13 kl 20:19

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.