POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Lantto stor hjälte för Gefle - med dubbla mål

Örebro hade både 1-0 och 2-1 mot Gefle men tack vare två sena mål av Jonas Lantto vände Gefle och vann överraskande med 3-2.

-Jag har inte gjort två mål i samma match sedan jag spelade i division två 2005. Nu valde jag ett bra tillfälle, sade Gefles matchhjälte.

Gefle har ända sedan laget kom tillbaka till allsvenskan varit nederlagstippat. Men årets upplaga av Gefle har överraskat stort; sju poäng efter tre matcher är ett starkt facit.

-Vinna borta mot Örebro är bra, riktigt bra gjort så vi är bra, sade Lantto.

När Örebró fick fart på bollen hade Gefle svårt att hänga med i svängarna, men Örebro gjorde samma misstag efter båda ledningsmålen; tappade i bolltempo.

-Jag tycker vi studsade tillbaka bra efter båda Örebros ledningsmål. Vi har en bra moral i laget, det tycker jag att vi visade. Det är kanske det som är skillnaden mot förra säsongen när vi tvingades kvala oss kvar. Då var det väl lite si och så med arbetsmoralen och vårt fokus, sade Lantto.

-Men vi har fått behålla i stort sett hela laget och byggt vidare på avslutningen av förra årets säsong då vi inte förlorade någon av de fem senaste matcherna. Jag tycker det ser bra ut. Målsättningen är att vi ska komma topp tio, men allsvenskan är tuff och vi måste göra samma jobb i alla matcher för att fortsätta ta poäng, fortsatte Lantto.

Gefles tränare Per Olsson pekade också på att Gefle gjort om sitt träningsupplägg en del, något som så här långt givit bra effekt.

Lantto som håller till på Gefles högermittfält, brukar ligga bakom Gefles attacker, mot Örebro agerade han avslutare.

-Jag fick fina framspelningar vid båda målen. Kul att få göra två mål i samma match, det var första gången i allsvenskan, sade Lantto.

Örebros tränare Sixten Boström var riktigt nedstämd efter matchen. Han var inte direkt nöjd, om ännu inte helt missnöjd.

-Jag tror vi kommer att ha nytta av den här förlusten, tyvärr.

-Vi visste att Gefle skulle bli en tuff match, de har ett starkt försvar och de är kontringsskickliga. Vi hade en bättre offensiv än mot Syrianska men mötte samtidigt ett bättre försvar och fick inte riktig fart på vårt eget spel, sammanfattade han.

Publicerad 2011-04-18 kl 23:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå