TV: Larsson bakom Helsingborgs derbyseger - hyllades av pappa Henke

Jordan Larssons första derbymål lade grunden för Helsingborgs seger mot Malmö FF. Hemmalaget vann med 2-1, sedan 18-åringen öppnat målskyttet med en vänstervolley.
- Ett kliniskt avslut. Inte för mycket kraft utan han smeker in bollen, berömmer Henrik Larsson i C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det mesta skulle handla om Jordan Larsson i första halvlek, och det var just 18-åringen som slog till direkt i matchupptakten. Redan i den fjärde minuten mötte han ett inlägg från Martin Christensen med vänstern och tryckte in 1-0 för hemmalaget på volley. Det var talangens fjärde mål på åtta matcher och hans första i derbysammanhang.

- Det är så i fotboll, ibland går det bra och andra dagen går det dåligt. Just nu går det bra för mig och jag ska bara försöka fortsätta bidra till laget, säger Larsson ödmjukt till C More.

Viðar Örn Kjartansson fick en bra möjlighet att replikera för Malmö efter dryga kvarten, men islänningens avslut från nära håll smet strax över ribban. Även Magnus Wolff Eikrem var inblandad i en hel del offensivt för gästernas del inledningsvis.

I den 32:a minuten var Helsingborg ytterst nära att utöka när Christinsen vek in från kanten och träffade ribben, och kort därefter stack Tobias Sana upp med ett farligt avslut för Malmö.

Det mesta skulle ändå handla om Larsson i första halvlek. I den 39:e minuten serverade han Linus Hallenius med en känslig bredsida, men anfallaren lyckades inte träffa mål från en farlig position till höger i straffområdet.

- Vi börjar starkt och bra, sen tar Malmö över. De är ett riktigt skickligt lag, men jag tycker att vi försvarar oss bra, sammanfattade Larsson.

Gästerna drabbades av ett tungt bakslag när Jo Inge Berget skadade låret strax innan paus och ersattes av Guillermo Molins. Norrmannen lindades hårt och haltade av.

Matchen stoppades tillfälligt strax efter paus när en bengal kastades in i Johan Wilands mål. Något Henrik Larsson inte uppskattade. Hemmatränaren gestikulerade intensivt mot hemmaklacken innan matchen kunde återupptas.

Malmö tycktes gynnas mest av avbrottet, då laget växlade upp och vaskade fram två fina chanser, men varken Kjartansson eller Tobias Sana lyckades överlista Tomer Chenkinski i hemmamålet. Mitt i pressen stack dock Lalawele Atakora upp i en kontring för hemmalaget och tvingade med ett pressat skott Wiland till en kvalificerad räddning.

Och det var just på en omställning som 2-0 skulle komma. Matthew Rusike tog sats utanför straffområdet och dunkade in sitt första allsvenska mål, lågt intill Wilands vänstra stolpe.

Magnus Wolff Eikrem reducerade på stopptid, men närmare än så kom inte Malmö.

- Jag är otroligt glad, stolt, lycklig, sammanfattade Helsingborg-tränaren Henrik Larsson.

-
-
Publicerad 2016-05-08 kl 16:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.