Vinst i västderbyt mot IFK Göteborg och sju poängs ledning i allsvenskan.
 "Fulare" spel är lika med framgång för Elfsborg.
 - Vinner vi alla matcher så finns det inget att klaga på, säger vänsterspringaren Niklas Hult.

IFK Göteborg har inte vunnit en match på Borås Arena sedan 2005. Det kommer man heller inte att göra under 2012.
 Det såg Lasse Nilsson till när han satte matchavgörande 1-0 på straff tolv minuter in i matchen framför de 16 014 åskådarna på ett fullsatt Borås Arena på måndagen.

- Klart att det var lite nervöst. Men man får gå in i sig själv och fokusera. Det var viktigt att vi kunde göra första målet, det var ju det som la grunden för resten av matchen och att vi kunde vinna, säger Lasse Nilsson.

Lasse Nilsson menar att hans roll som anfallare har förändrats. Men han klagar inte.

-Det var samma i förra matchen mot Syrianska. Jag får inte lika mycket boll som jag brukar få. Men jag springer gärna två mil och får lite boll, bara vi vinner matchen, säger Lasse Nilsson.
 Efter Nilssons mål bedarrade tempot en aning. IFK Göteborg ägde boll och rullade runt i hopp om att hitta en lucka i Elfsborgs täta försvar. Den taktiken lyckades inte.
 I stället var det Elfsborg som kunde ställa om och ge Göteborg en lektion i snabba kontringar. Första gången med tekniske Niklas Hult som dirigent, men hans avslut räddades undan av John Alvbåge i IFK-målet.

Nästa gång var det bara målställningen som stod i vägen när Lasse Nilsson serverade Anders Svensson, som prickade ribban.

-Offensivt är vi otroligt farliga när vi ställer om, konstaterar Niklas Hult.
 I den andra halvleken tryckte IFK Göteborg fram laget ännu ett snäpp. Främst gick anfallen genom vänsterbreddaren Tobias Hysén.
 Och just Hysén fick IFK:s hetaste chans i den 71 minuten. Helt fri mötte han ett inlägg med vänsterfoten, men Elfsborgs Kenneth Höije gjorde sig stor och kunde rädda.
 Närmare än så kom inte Göteborg.

-Jättebesviken över att åka härifrån med noll poäng, säger Göteborgs tränare Mikael Stahre.
 Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson var desto nöjdare, och talade om att tända segercigarren.
 -Men är laget klart? Defensivt ja, kontringsspelet ja. Men att spela passningsspel mot ett skickligt motstånd, inte riktigt ännu, säger han.
Publicerad 2012-05-07 kl 19:30