POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Legal pyroteknik allt närmare - "En bengal med kall låga"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ett av svensk fotbolls mest utdragna ställningskrig kan vara på väg att lösas. På den allsvenska upptaktsträffen berättade SFSU:s ordförande Sofia Bohlin om en legal pyroteknisk lösning.
- Det är en bengal med kall låga. 

Pyroteknik på svenska fotbollsläktare har under en längre tid varit en infekterad fråga mellan förbund och supportrar. Men nu kan en lösning vara i sikte. SFSU och SEF har tillsammans tittat på en legal lösning som tagits fram i Danmark. SFSU:s Sofia Bohlin berättade mer på den allsvenska upptaktsträffen.

- Det är genom Danmark möjligheten öppnats upp, där man har tagit fram en prototyp som ska vara första steget mot en legal pjäs. Det har vi tittat på tillsammans med SEF, berättade Bohlin som tillade att det rör sig om en kall bengal som man ska kunna föra handen igenom.

- Det här betyder mycket för många, och eftersom vi uppenbarligen inte hittat lösningar för att bli av med den illegala pyrotekniken, kanske vi kan hitta en lösning för att ersätta den poängterade SEF:s Mats Enquist som uttryckte ett stort stöd i frågan från supporterhåll.

Vi kommer dock inte att få se någon lösning i år.

- Det är ett första steg. Nu utvärderar vi och ser vad som kan bli bättre, vad vill vi få ut av det, och så tittar vi på hur vi kan samarbeta kring det här. Det är inget vi gör ensamma, det vill vi göra med SEF, avslutade Sofia Bohlin.

Se hela klippet i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-20 kl 14:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå