POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Lundh om åtalade ex-stjärnan: "Symboliskt viktigt med en fällande dom"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Lundhs kommentar i spelaren ovan.

En tidigare AIK-stjärna står åtalad för grovt givande av muta.
Olof Lundh tror att en fällande dom kan skicka en viktig signal:
- Att det går inte att försöka rigga matcher i den högsta svenska serien utan risk att man faktiskt åker fast och blir straffad för det.

Under tisdagen åtalades en tidigare AIK-stjärna för grovt givande av muta, alternativt medhjälp till grovt givande av muta. Personen anklagas för att ha varit inblandad i mutförsöket som AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos utsattes för inför mötet med IFK Göteborg i maj 2017.

- Det är på tiden att det händer någonting. Det är ju tredje åklagaren som har hand om det här ärendet och ska man få någon trovärdighet i att de rättsvårdande myndigheterna agerar med allvar så behöver du åtminstone komma till en rättegång i det här fallet, förhoppningsvis blir det en fällande dom, kommenterar Olof Lundh.

Vad skulle en fällande dom betyda?
- Jag tror att det är viktigt, det här är ändå en spelare som har vittnat och med all den oro och den situationen som han har befunnit sig i. Han har vittnat och då ska ju det räcka och då vill man gärna att det ska bli en fällande dom så att folk förstår att det är allvar. Att det går inte att försöka rigga matcher i den högsta svenska serien utan risk att man faktiskt åker fast och blir straffad för det.

Lundh tror att det finns ett mörkertal gällande matchfixning, och att signalvärdet därför är extra viktigt.

- Länge har ju svensk idrott haft svårt att ta det här på allvar. Nu har man ju börjat ta det på allvar, både inom idrotten och även från polis och åklagare och därför är det oerhört symboliskt viktigt att man gör någonting. Det finns ju bara ett fåtal fällande domar, det har ju funnits många misstankar men bara ett fåtal fällande domar, och det är där det behöver hända någonting. Jag hoppas att åklagaren här har gjort sin hemläxa tillsammans med polisen och att man har ett vattentätt case som man nu tar till rätten.

Publicerad 2018-09-18 kl 20:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå