Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Lundh: "Öppnar upp för massa konstiga tolkningar"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Olof Lundh förvånas över Disciplinämndens beslut att ge Östersund en 3-0-seger i den avbrutna matchen, då supporterns klubbkoppling kan ifrågasättas.
- Det är ett problematiskt läge både för förbundet och Disciplinnämnden, säger Lundh.

Disciplinnämndens beslut efter den avbrutna matchen mellan J-Södra och Östersund blev att ge gästerna segern med 3-0. Till grund för beslutet låg delvis att den 17-årige åskådaren, från Södertälje, som stormade planen anses vara supporter till J-Södra, och då är det enligt huvudregeln den klubben som är ansvarig.

- Det är ett beslut som förvånar och det öppnar ju upp för massa konstiga tolkningar och möjligheter, att man kan hoppa in från en annan läktarsektion utan att man har en koppling till en klubb och då får den klubben skulden, säger Olof Lundh om beslutet.

Lundh menar att det J-Södra tveklöst borde överklaga beslutet.

- Det är självklart att de måste överklaga till Besvärsnämnden och kanske även att man tar det ännu längre. Man måste reda ut det och kanske visa det här att förbundet återigen måste se över reglerna kring avbrutna matcher eftersom det är alldeles för svårt att utreda. Vem är en supporter? Vad krävs för att man ska vara en supporter?

- I det här fallet när dom spelade på tilläggstid och någon hoppar in som uppenbarligen inte har koppling till vare sig Jönköping eller Östersund, det är ett problematiskt läge både för förbundet och Disciplinnämnden.

Publicerad 2016-08-25 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons