TV: Mahlangu tog Helsingborg i topp

Efter sju raka förluster i Örebro lyckades Helsingborg bryta trenden. May Mahlungu såg till att Helsingborg fick med sin en poäng till Skåne, och att Hif nu leder allsvenskan. Matchen slutade 1-1.

Efter första halvleken som inte var värdig två lag som har ambitioner att vara med i toppstriden blev det bättre fart på spelet sedan brandkåren vattnat planen rejält i paus. Mest fart var det på Örebropublikens nya publikfavorit Valdet Rama. Rama, som är född i kosovska Mitrovica kom till Örebro från Hannover 96 efter provspel, och har övertygat i serieupptakten.

Rama både drog igång och avslutade anfallet som gav Örebro 1-0. Efter en krossboll till Marcus Astvald fick han bollen av landsmannen Kushtrim Lushtaku och satte enkelt sitt första allsvenska mål.
Då såg Örebro ut att kunna kontrollera matchen och ta åttonde raka hemmasegern mot Helsingborg i allsvenskan.

Men Helsingborg ville annat och tack vare May Mahlungu har Hif sin förlustnolla i årets allsvenska intakt även efter besöket i Örebro. Mahlungu fick bollen på straffområdeslinjen och hans högerskott hade perfekt riktning, smet in precis vid John Alvbåges högra stolpe. Mahlungu hade minuterna senare ett gyllene läge att ge Helsingborg ledningen också men då var inte riktningen den bästa. Poängen innebar också att Helsingborg kunde överta serieledningen.