TV: Maholli fixade en poäng mot gamla klubben: "Speciellt för mig"

Ratad i Häcken och såld till Sirius nyligen.
I kväll blåste Shokdran Maholli sitt gamla lag på två poäng genom att nicka in slutresultatet 2-2.
- Självklart speciellt, säger Maholli till C More.

Halmstads BK

I den första halvleken tog Häcken ledningen i matchen genom Nasiru Mohammed, som fick till ett välplacerat skott vid Joshua Wicks högra stolpe.

Samme Mohammed blev dock utvisad strax efter, efter en hård satsning mot Moses Ogbu.

Häcken drabbades även av ett tungt avbräck när stjärnan Alexander Farnerud fick bryta matchen med en knäskada.

I den andra halvleken var bara minuter gammal när Sirius kvitterade, då Jepser Arvidsson nådde högst på ett inlägg och nickade bollen i mål.

Med dryga kvarten kvar att spela tog Häcken ledningen i matchen på nytt. Juhani Ojala slog till och gav sitt lag ledningen med en man mindre på planen.

Sirius skulle dock svara. Kort efter Häckens mål kunde Shkodran Maholli trycka in 2-2 från nära håll och näta mot sina gamla lagkamrater, klubben som han lämnade tidigare i somras. 2-2 stod sig matchen ut.

- Vi förtjänade tre poäng. Hela andra halvlek ägde vi matchen. I stort var det en bra insats, säger Maholli.

I sin andra match för Sirius nätade alltså Maholli, som inte fick mycket speltid i Häcken under våren efter att ha blivit inköpt från Åtvidaberg, för första gången i allsvenskan.

- Det är mitt första allsvenska mål. Nu är det bara att blicka framåt och jobba hårt.

- Självklart var det här speciellt när det gick som det gick där borta (i Häcken), jag fick inte chansen. Det har gått bra de första matcherna här, men jag behöver några matcher till för att komma upp i riktig nivå, säger Maholli.

Krysset gör att Sirius klättrar en placering till tredje plats i tabellen, förbi IFK Norrköping. Häcken ligger kvar på åttonde plats.

Sirius: Wicks - Larson, Skoglund, Pehrsson, Arvidsson - Busch Thor, Haglund, Gustafsson - Andersson, Maholli, Ogbu.

Häcken: Abrahamsson - Arkivuo, Lindgren, Ojala, Binaku - Mohammed, Faltsetas, Abubakari, Irandust - Farnerud - Egbuchulam.

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-22 kl 21:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.