TV: Målfest på Friends – AIK hänger på Europatåget efter storseger

AIK har kritiserats för sitt anfallsspel hela säsongen.
Mot Halmstad kom dock hela fyra stycken mål i den första halvleken och laget vann till slut enkelt med 4-1.
- Vi gör en jättebra första halvlek. Av våra fyra senaste halvlekar är tre alldeles fantastiska, säger AIK-tränaren Rikard Norling efter matchen.

Se höjdpunkter spelaren.

AIK rivstartade matchen på Friends mot Halmstad och det var Nicolas Stefanelli som var i centrum. Argentinaren hade flera jättelägen i inledningen men Isak Pettersson i HBK-målet stod för flera fina räddningar.

Efter 20 minuter fick Nicolas Stefanelli äntligen utdelning och tryckte in en retur från Isak Pettersson.

Målet gav AIK självförtroende och kvarten senare gjorde Rasmus Lindkvist 2-0.

3-0 kom bara tre minuter senare när Stefanelli gjorde sitt andra mål i matchen efter fint samarbete med Henok Goitom.

Samme Goitom nickade sedan in 4-0 till AIK strax före paus.

I den andra halvleken fortsatte AIK att dominerade och hade man bara behållit skärpen från den första halvleken hade det mycket väl kunnat sluta 8-0.

Med 20 minuter kvar tröstmålade Halmstad genom mittbacken Marcus Johansson som nickade in en hörna, men AIK hade full kontroll på matchen.

Segern gör att AIK hänger på Europatåget och är nu fyra, tre poäng bakom Djurgården på andra plats och en poäng bakom Häcken på tredje plats.

- Vi gör en jättebra första halvlek. Av våra fyra senaste halvlekar är tre alldeles fantastiska. Vi var riktigt bra mot Hammarby också. Det enda vi inte gjorde då var mål. Vi spelar ungefär likadant idag fast vi gör mål. Det är den stora skillnaden, säger AIK-tränaren Rikard Norling efter matchen.

AIK: Linnér - Hauksson, Karlsson, Johansson - Sundgren, Blomberg, Olsson, Ishizaki, Lindkvist - Goitom, Stefanelli

Halmstad: Pettersson - Westerberg, Johansson, Berntsson, Bengtsson - Keita, Silfwer - Gunnlaugsson, Ruud Tveter. Alho - Kinoshita

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän