TV: Mållöst i ”nattmatchen” - tunga sviterna fortsätter för både Sundsvall och AFC

Gif Sundsvall och AFC Eskilstuna var båda i stort behov av poäng.
”Nattmatchen” slutade med kryss, och båda lagen får vänta på chansen att hitta tillbaka på segerspåret.
- Sundsvall har mer boll men vi har de hetaste chanserna, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Med avsparkstiden 23:00 kallades mötet mellan Gif Sundsvall och AFC Eskilstuna för ”nattmatchen”. Trots den sena timmen hade 4950 åskådare hittat till NP3 Arena.

I Gif Sundsvall var detta första matchen efter att man sålt Linus Hallenius till Cypern, då tog 17-årige Albin Palmlöv plats i startelvan för första gången.

Sundsvall hade matchens första chans efter knappt tio minuters spel med ett skott från David Batanero från distans, men Ole Söderberg räddade till hörna.

Några minuter innan halvtidsvilan fick AFC sin första heta chans, då Ousmane Camara rann igenom och kom fri, men William Eskelinen i Sundsvalls mål stod för en vass räddning.

Den bästa chansen i den andra halvleken var Gif Sundsvalls när Pa Konate så när lyckades trycka in bollen i mål, men Ole Söderberg lyckades freda sitt mål.

Slutresultatet blev 0-0, vilket gör att AFC fortsatt ligger sist och att Sundsvall ligger kvar på kvalplats. Sundsvall har inte vunnit sedan april månad, och för AFC är det än värre då man inte tagit en trepoängare sedan den allsvenska premiären mot IFK Göteborg. Dessutom har man inte gjort mål på de tre senaste matcherna.

- Jag tycker att vi gör en ganska bra match. Vi ligger rätt och spelar disciplinerat. Okej, Sundsvall har mycket mer boll än vi men vi har de hetaste chanserna, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More efter matchen.

Rashkaj medger att det var en udda känsla att spela så sent.

- Även om vi hade vunnit så är det en udda tid. Man fick ladda på ett sätt man inte har gjort innan. Men det gick ändå ganska bra, tycker jag.

I nästa match ställs Sundsvall mot IFK Göteborg på bortaplan medan AFC tar emot Djurgården.

Gif Sundsvall: Eskelinen - Gracia, Myrestam, Blomqvist - Tamimi, Batanero, Eriksson, Konate - Sema, Palmlöv, Wilson.

AFC Eskilstuna: Söderberg - Michel, Björkman, Bernal - Kojic, Rashkaj, Lushaku, Hodzic - Jarl, Nnamani, Camara.