Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Mållöst i sista premiären på Råsunda: "Klart man inte är nöjd"

Två tävlingsmatcher - noll mål.
Ett uddlöst AIK fick nöja sig med 0-0 i hemmapremiären mot Mjällby.
-Det är klart att man inte är nöjd med resultatet, sade AIK-tränaren Andreas Alm.

Förra helgen gick AIK mållöst av Olympia efter supercupfinalen mot Helsingborg. I söndagens allsvenska premiär kom fjolårstvåan till spel med en helt ny anfallskonstellation i form av Gabriel Özkan och det omtalade costaricanska nyförvärvet Celso Borges.
Det hjälpte inte.

Offensiven var blek, målchanserna lätträknade. När domaren Michael Lerjéus blåste av matchen på Råsunda hade AIK mäktat med ett ynka avslut på mål i en torftig fotbollsmatch.

Och Solnalaget får fortsätta att vänta på säsongens första mål i en tävlingsmatch.
-Vi har ett par halvlägen, men inga riktiga målchanser som jag bedömer det. Vi vill skapa mer än så, sade Alm.

Som premiärtraditionen bjuder mötte AIK-fansen inför matchen upp spelarbussen utanför hemmaarenan. En vitamininjektion för laget hade Alm hoppats - men så blev det inte.
- Det är hemma. Det är premiär. Det är klart man inte är nöjd med matchen. Det kommer hit många. Man vill visa stort hjärta och man vill köra full fart framåt. Vi har i alla fal inte släppt in ett mål. Andra är bättre än första. Mjällby är lite halvluriga med boll när de kommer upp.

Alm kunde, trots de uteblivna målen och målchanserna, hitta några glädjeämnen. Den hållna nollan var ett, Borges första match i AIK-tröjan ett annat.
- Celso gör en riktigt bra insats med tanke på hans kapacitet. Han gör andra i laget bra, jan vinner nickdueller och ger andra utrymme. Det gläder mig att han spelar 90 minuter så här snart.

Mjällby skapade inte mycket, men i alla fall klart mer än AIK. Farligast var det när nye innermittfältaren Dominique Kivuvu testade Ivan Turina redan efter sex minuter, och när Erton Fejzullahu i andra halvlek avslutade rakt på AIK-målvakten.

Blekingelaget tycks dock ha svårt att hitta målen på nationalarenan. Det här var tredje besöket på Råsunda sedan den allsvenska comebacken, och Mjällby har lämnat planen mållöst varje gång.
-Jag är ganska nöjd med vår helhetsmässiga prestation, där vår första halvlek var bättre än den andra. Men jag skulle ha velat ha ett mål på de chanser vi skapade, sade Mjällbytränaren Peter Swärdh.

Mest imponerande den här eftermiddagen var kanske att 20 557 åskådare trotsade kylan för att se premiärmatchen - AIK:s sista på Råsunda innan flytten till Friends arena.

TT-fotbollskanalen.se

Publicerad 2012-04-01 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons