TV: Malmö är en vinst från SM-guldet - Kiese Thelin avgjorde mot Helsingborg

HELSINGBORG. Malmö FF besegrade Helsingborgs IF på Olympia.
Isaac Kiese Thelins mål efter en kvart blev avgörande.

Se höjdpunkter i spelaren.

Matchens första målchans kom i den åttonde minuten. Ett inlägg från Adam Eriksson låstes fast av Anthony van den Hurk i straffområdet som hittade Brandur Hendriksson. Avslutet gick dock över från nära håll. Ett par minuter senare hade MFF en farlig kontring som avslutades av Jo Inge Berget; den efterföljande hörnan nickade Isaac Kiese Thelin utanför.

Berget hade ett nytt försök i den elfte minuten som räddades av Anders Lindegaard i HIF-målet. Två minuter senare utnyttjade Joseph Ceesay en felpassning från MFF, drog upp en kontring från egen planhalva och avslutade via ett motståndarben över. Hörnan skarvade sedan Ravy Tsouka tätt utanför när en MFF-spelare åter stod i vägen.

Gästerna gjorde 0-1 efter en kvart. En felpassning från Mohammed Abubakari bestraffades av MFF när Erdal Rakip chippade fram till Kiese Thelin som sköt bollen förbi Lindegaard. HIF såg mer heta ut den första kvarten men fick ändå starten de inte hade önskat med det tidiga baklängesmålet. Spelet blev mer kontrollerat i mitten av matchen och chanserna betydligt färre.

Två minuter innan paus hittade dock Eric Larsson fram med ett inlägg som Kiese Thelin nickade över. Kort senare tog Martin Olsson hand om en andraboll strax utanför straffområdet men sköt även han över. MFF-centern hade ett nytt nickförsök tre minuter efter halvtid på en hörna, men bollen gick utanför.

Ett par minuter senare hittade Mix Diskeruds inlägg Alex Timossi Andersson i straffområdet som fick se nicken tippas av Marko Johansson till hörna. MFF:s första chanser på ett tag kom från den 69:e minuten när först Adi Nalic fick tid framför mål men valde att spela bollen i sidled istället för att skjuta. I anfallet efteråt sköt Sören Rieks ett skott som Alexander Nilsson, inbytt istället för Lindegaard, tvingades parera. Strax efteråt valde Nalic att skjuta men bollen gick då över.

I minut 80 fick Hendriksson en halvchans på pass från Timossi Andersson men sköt långt utanför. Kiese Thelins mål blev matchens enda. Säsongen kan mynna ut i himmel eller helvete för respektive Skåneklubb. HIF är kvar på nedflyttningsplats med två poäng upp till säker mark. För MFF:s del säkras SM-guldet på söndag om laget besegrar Sirius på hemmaplan.

Helsingborgs IF: Lindegaard (utbytt 51') - J. Ceesay (89'), , M. Olsson (K), Tsouka, Eriksson (89') - Hendriksson (89'), Diskerud, Abubakari, Svensson - Timossi Andersson, van den Hurk.

Byten: Nilsson (51'), Figueroa, Landgren, Carlius (89')

Malmö FF: Johansson - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Knudsen - Berget, Christiansen (K), Rakip (utbytt 63'), Toivonen (63'), Nalic (89') - Kiese Thelin.

Byten: Innocent, Rieks (63'), Brorsson (89')

Gula kort: Ceesay (22')