TV: Malmö FF vann seriefinalen - SM-guldet mycket nära

NORRKÖPING. Malmö FF går mot SM-guld 2016. I seriefinalen mot Norrköping vann laget med 2-1 och försprånget i guldstriden är nu hela sju poäng med fyra matcher kvar.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Slutsålt för flera veckor sedan, runt 3000 Malmö FF-supportrar på plats, fyra poängs skillnad i tabellen och seriefinal. Det var upplagt för "guldmatch" på Östgötaporten mellan IFK Norrköping och Malmö FF under söndagen. Regerande mästarlaget Peking fick se sig besegrat och nu går 2013 och 2014 års mästare, Malmö FF, med raska steg mot guldet.

Norrköping hade störst bollinnehav i den första halvleken och styrde spelet, men det var Kari Arnason som gjorde matchens första mål. I den 29:e minuten var han stark i en duell med Linus Wahlqvist på en hörna och MFF-mittbacken kunde nicka in 1-0. Kort därefter var dock hemmalaget nära att göra 1-1, när yttermittfältaren Nicklas Bärkroth sköt en frispark i ribban.

Det stod 1-0 till Malmö i paus, men tidigt i den andra halvleken blev det ändring på det. Efter att MFF:s Yoshimar Yotun skjutit tätt utanför i första minuten kvitterade istället Nicklas Bärkroth till 1-1. 24-åringen slog en misslyckad frispark på vänsterkanten, som hamnade hos Niclas Eliasson på högerkanten. Eliasson fick in ett nytt inlägg och det gick förbi alla i straffområdet, förutom just Bärkroth som ensam kunde ta emot bollen och dunka in 1-1 i det bortre hörnet.

Helt plötsligt levde guldstriden igen. Ett Peking-mål till och de vitblå hade varit en poäng bakom de himmelsblå. Malmö ville dock annat och fick in 2-1 i den 68:e minuten. Jo Inge Berget tvingade Michael Langer till en räddning nere i sitt vänstra hörn efter inlägg av inhopparen Andreas Vindheim, och Berget tog sedan hand om sin egen retur. Norrmannen slog ett inlägg mot den bortre stolpen där Yoshimar Yotun stormade fram och nickade bollen på sommarens anfallsförvärv Alexander Jeremejeff, som på ett något annorlunda sätt skarvade in bollen i nät med vad som såg ut att vara hakan.

- Det var skönt, vi vann, så jag är nöjd, säger målskytten till C More.

- Han nickade på mig. Jag fick den i ansiktet eller nåt (skratt).

Efter 2-1-målet skapade IFK Norrköping tryck på bortalaget och hade flera lägen att göra 2-2, men MFF och målvakten Johan Wiland stod emot. Jo Inge Berget var nära att öka på till 3-1 i den 87:e minuten men då stod stolpen i vägen för MFF-stjärnan och matchen slutade 2-1.

Nu leder Malmö allsvenskan med sju poäng före just Norrköping och AIK (som besegrade Östersund under söndagen). MFF har Östersund, Falkenberg, Gefle och Hammarby kvar att möta.

-
-

Fakta

Allsvenskan i C More

Alla allsvenska matcher ser du hos C More. Gå vidare till C More här.

Publicerad 2016-10-16 kl 16:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.