TV: Malmö FF vann toppmötet efter omdiskuterad utvisning

MALMÖ: Hemmalaget väckte nytt liv i gulddrömmen efter att ha slagit Göteborg med 2-1 i ett hett toppmöte. Nio gula kort och ett rött kort för Yoshimar Youtun.

På Swedbank Arena var det inget snack i toppmötet. Malmö var det klart bättre laget och tog också ledningen i något som kan beskrivas som mardrömsminuter för IFK Göteborg. Först gick mittbacken och lagkaptenen, Mattias Bjärsmyrs baksida sönder (borta i 4-6 veckor) och fyra minuter senare tappade Thomas Rogne markeringen på Kari Arnason som kunde nicka in sitt första mål i Malmö-tröjan. Men det var först efter dryga halvtimmen som matchen hettade till på allvar. Gustav Engvall blev liggandes efter en smäll och Anton Tinnerholm vägrade spela ut bollen innan Vladimir Rodic petade ut bollen.Serieledande Göteborg skapade knappt en enda målchans i den första halvleken. Istället valde domare, Jonas Eriksson att döma straff i en omtalad situation där Rogne rev ner Djurdjic. Rosenberg var iskall från elva meter.

Till den andra halvleken valde Jörgen Lennartsson att ta ut en blek Sebastian Eriksson och sätta in Tom Pettersson. Jörgen Lennartsson var senast mot Belenenses inblandad i ett gruff med Sa Pinto. Mot Malmö var det Rosenberg vs Lennartsson.
Yoshimar Youtun kapade Gustav Svensson och fick syna det röda kortet efter att Lennartsson protesterat. Något som fick Rosenberg att bli skogstokig över och skälla ut IFK-tränaren.

Med fem minuter valde Jonas Eriksson att peka på straffpunkten igen. Denna gång för IFK Göteborg och efter att både Sebastian Eriksson och Jakob Ankersen missat sina straffar tidigare under säsongen fick Emil Salomonsson chansen. Högerbacken var iskall när han tryckte dit reduceringen. Närmare än så kom dock aldrig Göteborg i det heta toppmötet utan fick istället se Malmö knappa in och nu är de regerande mästarna endast fyra poäng efter IFK Göteborg i den allsvenska tabellen.