TV: Malmö tog tre poäng mot AIK - straffsituation i slutminuterna

Malmö FF knep tre nya poäng mot AIK på hemmaplan efter mål från Magnus Wolff Eikrem och Anders Christiansen.

Västerås SK

Det dröjde inte många minuter innan Johan Wiland i MFF:s mål fick göra sin första räddning. En AIK-hörna damp ned hos Per Karlsson som fick på ett skott.

Malmös första riktiga läge kom först i den 30:e minuten. Vidar Örn Kjartansson jobbade fram ett skottläge strax utanför straffområdet. Patrik Carlgren i mål räddade.

Patrick Kpozo i bortalaget tvingades till byte i den 33:e matchminuten efter vad som såg ut som en känning i vaden. Han ersattes av Haukur Hauksson.

Det skulle komma ett mål strax innan halvtid. Patrik Carlgren såg ut att halka i målet när Magnus Wolff Eikrem skickade in 1-0 till Malmö FF.

Malmö FF hade mest tryck inledningsvis i den andra halvleken. Dock tvingades Wiland till en ny jätteräddning.

I den 63:e minuten gjorde Rikard Norling ett dubbelbyte i ett försök att ändra matchbilden. Stefan Ishizaki och Ebenezer Ofori utgick för Christos Gravius och Johan Blomberg.

Carlgren i AIK:s mål hade det hett om öronen de sista tjugo minuterna och tvingades även han att göra en del svettiga räddningar.

I slutminuterna skrek AIK på straff efter att Bengtsson sparkat högt mot Väisänen i straffområdet. Men domaren blåste inte och istället gjorde Anders Christiansen 2-0, ett resultatet som stod sig matchen ut.

Malmö FF:s startelva: Wiland; Tinnerholm, Bengtsson, Arnason, Yotun; Wolff Eikrem, Christiansen, Lewicki, Berget; Rosenberg, Kjartansson

AIK:s startelva: Carlgren; Väisänen, Karlsson, Johansson; Sundgren, Affane, Ofori, Ishizaki, Kpozo; Yasin, Obasi

-
-

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-08-07 kl 14:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.