TV: Malmö tvingades be om ursäkt till fansen efter fiaskot mot Häcken

Här är Malmos pinsamma fiaskomatch. Försvaret bjöd på flera maffiga tavlor när Häcken vann med 5-0.
"Förlåt oss för våra synder," skriver Mathias Ranégie på Twitter.

På förhand lutade det åt att det skulle bli en jämn match. Men det slutade med att Häcken spelade ut Malmö FF ordentligt.

Stora matchvinnare i Häckens 5—0-seger: tvåmålsskyttarna René Makondele och Waris Majeed.

Publiken hann knappt slå sig ner på Rambergsvallens läktare innan det small till. Waris Majeed fångade in ett slarvigt uppspel från Malmös Pontus Jansson och serverade en framstormande Björn Anklev som kunde placera in bollen bakom Johan Dahlin i Malmös mål efter fem minuter.

Halvvägs in i halvleken var det dags för Waris Majeed att göra sitt första allsvenska mål för säsongen när han snodde åt sig bollen och fintade bort både Jansson och Dahlin, innan han enkelt kunde placera in bollen i Malmömålet.

Tre minuter före halvtid punkterade Häcken matchen när René Makondele styrde Martin Ericssons frispark i nät.

I hopp om att väcka laget gjorde Malmös tränare Rikard Norling två byten i paus, men i stället för en forcering från Malmö var det Häcken som öste på.

"Förlåt oss för våra synder... Vi skäms lika mycket som alla ni som håller på oss, så här ska ni aldrig mer behöva se oss!!!" skriver Mathias Ranégie på Twitter.

I en i övrigt ljum andra halvlek drygade hemmalaget ut sin ledning två gånger om. Först genom Waris Majeed, som placerade in sitt andra mål för dagen fyra minuter in i andra halvlek. René Makondele placerade sedan in slutresultatet 5—0 på straff sju minuter före full tid.

TT

Publicerad 2012-04-07 kl 17:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.