TV: Målvaktstavlan som sänkte Kalmar

Gefle tog en överraskande trepoängare borta mot Kalmar efter att hemmalagets målvakt Etrit Berisha bjudit på ett mål. Jakob Orlov slängde sig fram och nickade i stort sett rakt på Berisha som dock ramlade bakåt och tappade in bollen bakom sig.

Gefle har inte längre en nolla i segerkolumnen. De kunde vinna med 1-0 över Kalmar efter en rejäl tabbe av Kalmarmålvakten Etrit Berisha som tappade in bollen i eget mål.
 -Riktigt skönt att få vinna, men jag vet inte riktigt vad han (Berisha) gjorde där, sade Jakob Orlov som var sista Geflespelare på bollen.

Gefle har haft en tung säsongsinledning och var inför matchen mot Kalmar jumbo i allsvenskan.
 Matcherna mellan Kalmar och Gefle brukar vara mycket täta och målsnåla historier, så också den här gången.
 -Gefle spelar ett riktigt bra försvarsspel, vi har inte kreativiteten för att dyrka upp det, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Gefle, med sitt kompakta försvarsspel, bjöd inte på en enda millimeter yta i onödan vilket gjorde det mycket svårt för Kalmar.
 -Jag tycker att vi spelar bra försvarsspel hela matchen, sade Gefles tränare Per Olsson.
 Tappade balansen
 I anfallsspelet fanns det dock mycket att önska inför andra halvlek. Anfallsspelet blev mycket bättre och i inledningen av andra halvlek prickade Mikael Dahlberg stolpen.
 -Ja, det var ett bra avslut, synd att det inte fick gå in, sade Dahlberg.
 Till slut var det ett individuellt misstag som fällde avgörandet. Etrit Berisha i Kalmarmålet hade gjort en mycket bra match dittills. Men så kom ett inlägg från Eric Larsson som Jakob Orlov nådde högst på. Berisha hade bollen i sina händer, men föll bakåt och tappade in bollen i eget mål.
 -Jag blev faktiskt chockad när bollen gick in, sade Orlov som nu gjort tre mål på fem matcher.
 -Det var så mycket skruv på bollen så jag kunde inte hålla den samtidigt som jag inte hade riktig balans och föll bakåt, förklarade Berisha situationen.

"Mycket nöjd"
 Nanne Bergstrand försökte förändra matchbilden med två byten, men de gav föga effekt. I stället kunde Gefle kontrollera matchen och spela hem årets första trepoängare.
 -Jag är mycket nöjd med passningsspelet i andra halvlek och försvarsspelet i hela matchen. Det är bra passningsspel som leder fram till målet. Jag vill verkligen ge en stor eloge till hela laget, berömde Per Olsson.

Kalmar FF-Gefle 0-1 ((0-0))
0-1 Jakob Orlov (72).
 Varningar, Gefle: Zakaria Abdualli, Daniel Bernhardsson.
 Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.
 Publik: 5 007.
 Kalmar FF (4-3-3): Etrit Berisha - Rasmus Sjöstedt, Emin Nouri, Markus Thorbjörnsson, Jörgen Skjelvik - Archford Gutu, Henrik Rydström, Erik Israelsson - Melker Hallberg (Sebastian Andersson 63), Abiola Dauda (Tobias Eriksson 73), Daniel Mendes (Jonathan McDonald 64)

Gefle (4-4-2): Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Olof Mård, Linus Malmborg, Pär Asp - Eric Larsson, Marcus Hansson, Zakaria Abdullai (Alexander Falsetas 46), Jonas Lantto - Mikael Dahlberg, Jakob Orlov (Johan Oremo 88).

Publicerad 2012-04-21 kl 15:13