Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Mardrömscomeback för AIK-hjälten: "Väldigt tråkigt så klart"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter fem år var igår Jos Hooiveld tillbaka i AIK-tröjan. Det varade i tolv minuter innan mittbacken tvingades utgå skadad.
- Första gången i mitt liv som jag var tvungen att gå av efter tolv minuter, säger han till Fotbollskanalen efteråt.

Det blev en kort comeback för Jos Hooiveld när han var tillbaka i Allsvenskan. Efter elva minuter så krockade holländaren ihop med lagkamraten Nils-Eric Johansson och blev liggandes i gräset efter att ha slagit i huvudet. Till slut kunde 32-åringen resa sig upp men tvingades till byte bara någon minut efter smällen. Efteråt berättade mittbacken att det dock inte var huvudsmällen som fått honom att byta.

- Det hade inget med Nisse att göra. Jag gick upp för att nicka och Nisse också. Så jag kolliderade hårt mot marken. Senare kände jag lite krampkänning i vaden. Normalt sett så springer man av det, men i stället blev smärtan värre, säger han till Fotbollskanalen.

-  Det var första gången i mitt liv som jag var tvungen att gå av efter tolv minuter. Det var nytt för mig, och väldigt tråkigt så klart.

Hur lång tid kommer det ta innan du är tillbaka?
- Inte så länge. Jag kan stå på det och göra saker. Vi måste lugna ner det lite bara. Det är inget seriöst, det är något om det händer på måndagen så kan du spela på lördagen. Det var bara oturligt. Vi ska kolla det i morgon när det har lugnat ner sig.

”Jakten har startat”
Senast Jos Hooiveld hade på sig en AIK-tröja var 2009 då han var med och vann SM-guld med Solnaklubben. Under den säsongen utvecklades holländaren till den stora ledaren som höll gruppen samman. Under gårdagens match fick 32-åringen ifrån bänken se sitt lag gå ner sig i den andra halvleken, och hamnade trots 4-0-ledningen i paus under press.

- Det var en bra match i början då vi gjorde det svårt för Elfsborg. Det hade varit bra för mig att spela även i den andra halvleken och se till att pusha på mina lagkamrater att fortsätta att göra de rätta sakerna. Jag tycker att vi kunde tagit tag i spelet lite mer under den andra halvleken.

- Men tittar man på helheten så är det ett fantastiskt resultat. Nu är vi fem poäng bakom Göteborg och vi har startat en jakt på dem nu.

Hur känns det att vara tillbaka?
- Det känns väldigt bra. Jag har varit här i en vecka nu, och för två dagar sedan så blev jag pappa. Så det är helt otroligt. Sverige är ett bra land för barn och hela den biten, så jag är väldigt glad.

Se situationen där Hooiveld skadar sig i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-27 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons