Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Markus Rosenberg: "Kanske inte säger korrekta saker"

Foto: Cmore Sport

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ: Markus Rosenberg skällde ut Jörgen Lennartsson efter noter under det heta toppmötet efter att IFK-tränaren fått Yoshimar Youtun utvisad.
– Man kanske inte säger helt korrekta saker i den situationen, säger Rosenberg efter matchen.

Stjärnanfallaren stod enligt sig själv för en ganska blek insats i toppmötet med Göteborg under söndagen. Men blev ändå målskytt när han tog vara på straffen som Malmö fick i slutet av den första halvleken.
– Jag var ganska säker när jag gick fram, hade en bra känsla. Sen står han ju kvar så …

Vad säger du om segern, viktig för er?
– Det är en match som liknar den vi hade mot Salzburg. Vi gör en fantastiskt första halvlek och vi får dom precis dit vi vill. Vi har spelövertag, tempo och växlingar och gör ett hörnmål igen. Det har varit en bra och viktig vecka för oss, säger Rosenberg.

Den mest omtalade situationen efter matchen blev det röda kortet som Jonas Eriksson gav till Youtun i Malmö. En situation som fick Markus Rosenberg att bli skogstokig och skälla ut Jörgen Lennartsson efter noter.

– Det är mycket som står på spel och Lennartsson skriker på fjärdedomaren. Det är Lennartsson som får han utvisad. Jag tycker det är mycket tveksamt …

Tveksamt?
– Han kommer ju från sidan och missar visst bollen, hade han kommit framifrån hade det varit en annan femma. Jag tycker det känns lite hårt just för hur dom agerar.

Hur menar du?
– Fjärdedomaren går in och avgör, kortet kommer efter reprisen har gått. Att fjärdedomaren går in och ger rött känns inte tillåtet enligt mig. När kortet väl kommer upp så har reprisen redan visats på stadion. Det förändrar ju hela matchen. Hade dom inte fått det röda kortet hade dom aldrig varit i närheten!

Vad sa du och Lennartsson till varandra?
– Vi bara diskuterade och det som sägs kanske inte är helt korrekta saker, det är inget personligt men jag anser att han fick vår spelare utvisad och han tycker det är en solklar utvisning, säger Rosenberg.
– Det är en tackling med rakt ben och med tanke på varningarna tidigare i matchen så var det här ett rött kort enligt min upplevelse. Sen vill jag inte kommentera domarinsatsen mer, säger Lennartsson.

För Rosenberg och Malmö FF har det varit en lysande vecka som räddat säsongen. Först avancemang mot Salzburg i Champions League-kvalet och nu segern mot IFK Göteborg och Malmö blandar sig in i guldstriden igen.
– Det har varit en bra och viktig vecka. Den här matchen var lika viktig som matchen mot Salzburg, vi skulle ha två vinster och det fick vi, säger Rosenberg.

Se hela intervjun med Rosenberg i spelaren ovanför

Publicerad 2015-08-09 kl 17:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons