TV: Matchhjälten El Kabir: "Det blir en lätt match mot Malmö"

Första poängen och första allsvenska segern för Mjällby.
Men den blev knapp, 1-0 (0-0) på hemmaplan över Kalmar som sprang på första förlusten.

Målet var Mjällbys första i årets allsvenska efter två raka förluster mot Helsingborg i premiären och AIK.
Segerskytten Moestafa El Kabir tog returen på Peter Gitselovs nick:

-Ett golden goal, sade han nöjt.

Han avvisade att Mjällbys spelare känt stor press efter två raka förluster.

-Nej, nej, vi har snackat igenom det, vi kände ingen press därför att vi har spelat bra både mot Helsingborg och AIK trots att vi förlorade.
På onsdag väntar Malmö FF på bortaplan:
-Det blir en lätt match, sade El Kabir med glimten i ögat.

Det var ingen höjdarematch på Strandvallen. Mycket ställningskrig, mycket säkerhet och försvar och det berodde säkert på den ojämna planen. Mycket spel på mittfältet. Målvakterna stod och huttrade i snålblåsten från Hanöbukten.

Men på slutet hände något med Mjällbys spel. Laget tryckte på framåt och lite finurligt.

Pavel Zavadil drog en frispark som Etrit Berisha inte kunde hålla. Momentet senare fick Moestafa El Kabir in segermålet i röran framför Kalmars mål.
Mjällby hade på sex matcher i allsvenskan en ruggig statistik mot Kalmar: noll vinster, två oavgjorda och fyra förluster.
I det sjunde allsvenska mötet sprang Patrik Rosengren och de andra i Mjällby in på Strandvallen med noll poäng, noll gjorda mål och fyra insläppta efter två matcher.
En minst sagt trög start i årets allsvenska. Det märktes på publiksiffran, bara 3 000.

Annat i fjol, då laget till slut blev sexa. Då hade Mjällby fyra poäng efter två matcher.
Enda lilla målchansen före paus kom efter ett ryck och ett inlägg av El Kabir, som nyligen skrev kontrakt med italienska Cagliari. Men en Kalmarfot fick bollen till hörna.

Kalmar hade Daniel Mendes bredsida strax över ribban efter tio minuter. Och bara en boll på mål under hela matchen.

-Taktiskt sett spelade vi okej, vi släppte inte till mycket spelmässigt. Det var onödigt att tappa poäng på en sådan situation som de fick mål på, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Publicerad 2011-04-16 kl 23:02