Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Matchhjälten Rieks: "Det är en fantastisk känsla"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Sören Rieks stod för en ny show på Gamla Ullevi när han sänkte Häcken med sina tre mål och fick stående ovationer.
- En fantastisk känsla! Jag fick gåshud, säger Rieks efter matchen.

Inför Göteborgsderbyt stod Lasse Vibe fortfarande som bäste målskytt för IFK Göteborg med sina sex fullträffar. Efter matchen är det en annan dansk – Sören Rieks som med sina sju mål nu är bäste målskytt för serieledarna.

- Ja, det är bra! Vi kan inte ha en spelare som inte spelar här som skyttekung så det känns bra, säger och och skrattar.

Vad säger du om din match?
- Man njuter av det. Tre poäng. Tre mål, det kan inte kännas mycket bättre. Målen är inte speciellt bra, eller ja kontringsspelet är bra men det är öppna mål för mig och bara sätta foten till.

Det var Blåvitt som började bäst innan Häcken med Paulinho i spetsen tog över och hade ett par målchanser där John Alvbåge fick agera räddande ängel för sitt lag. Först efter utvisningen på Jasmin Sudic började Göteborg ta över igen.
– Vi började jättebra, hade bra passningsspel, bra fart. Vi gick ner lite i tempo efter det fram till det röda kortet. Efter det var det 50/50. Vi har inte nöjda i halvlek men i andra var det total dominans, säger Rieks och fortsätter.
- Det kändes inte riktigt som rött kort. Det är solklart gult kort, men det är på egen planhalva. Svårt att bedöma men hårt. Det man kan säga är att det blir lite avgörande, men vi gör en bra match och vinner med 4-0.

Sudic tycker storlagen gynnas av domarna, håller du med?
- Det vet jag inte. Vi har också haft situationer där vi ska haft straff och andra saker. Efter säsongen jämnar det alltid ut sig. Så det håller jag inte med om.

Vad betyder segern för er?
- Den är viktig för oss. Vi var inte nöjda efter matchen mot Malmö där vi inte spelade fullt ut det vi ville och kan. Det var viktigt för oss att komma tillbaka och ta tre poäng och vinna med 4-0 i ett derby. Det ger bra självförtroende.

Har du gjort hattrick tidigare?
- Ja, en gång i division 1 med Esbjerg.

Känslan när du byttes ut och fick stående ovationer?
- Det var en fantastisk känsla, jätteskönt att uppleva och jag fick gåshud!

Se C Mores intervju med Rieks i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-16 kl 18:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons