POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

TV: Mets: "Är serieledare inom en snar framtid"

Foto: TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-inslaget med Karol Mets i spelaren ovan.

Karol Mets har tagit en ordinarie plats i AIK.
Han tror att laget har blivit starkare av en hackig start.
- Jag kan inte se varför vi inte ska vara serieledare inom en snar framtid, säger han till TV4. 

Estländske landslagsbacken Karol Mets, 25, lämnade tidigare i år holländska klubben NAC Breda för spel i AIK och allsvenskan. 25-åringen tog direkt en ordinarie startplats i laget och är hittills noterad för sju raka starter i allsvenskan. 

Mets märker redan av att det finns en bättre laganda i AIK än i Breda. 

- I min förra klubb var det många spelare som var på lån, så de hade kanske inte samma känsla om man förlorade eller gjorde det dåligt. Spelare på lån kommer och går, medan spelarna som är här stannar. I mitt förra lag var det många individualister, så det var inte som ett lag och det var därför vi inte presterade heller, säger backen till TV4. 

Men trots god laganda har AIK under inledningen av den här säsongen hackat i allsvenskan. Stockholmslaget har, inför söndagseftermiddagens derbymöte med Djurgården, endast elva poäng efter sju spelade matcher i allsvenskan.

Mets tror att spelarna har växt samman av de negativa resultaten och menar att det bara är en tidsfråga innan laget börjar rada upp segrar igen. 

- Jag tror att det har fört oss närmare varandra. Vi vet att det är tufft att försvara en ligatitel. Att vinna är en sak, men att försvara är svårare. Vi vet hur det är och i fotboll kan du inte vinna varje match, så vi måste hantera förluster också. Jag tycker att det har gjort att spelarna har kommit närmare varandra. Vi vet nu vad vi ska göra om vi förlorar med 3-0 och kan komma ur det. Jag kan inte se varför vi inte ska vara serieledare inom en snar framtid, säger Mets. 

Se hela tv-inslaget med Karol Mets i spelaren ovan.

Stockholmsderbyt börjar klockan 15.00 under söndagseftermiddagen och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se.

Publicerad 2019-05-12 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå