TV: MFF föll i Toivonens comeback - Holst oväntad hjälte för Elfsborg

Ola Toivonen gjorde allsvensk comeback mot Elfsborg.
Då föll Malmö FF med 1-0 efter mål av Frederik Holst.
- Jag tycker att vi förtjänade att vinna matchen, säger Elfsborg-målskytten till Dplay.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

IFK Värnamo

Malmö FF hemmaslog i förra omgången Djurgården med 1-0 och bärgade säsongens andra seger, men fick däremot under söndagen klara sig utan viktige lagkaptenen Anders Christiansen mot Elfsborg på bortaplan. Dansken tog sig senast mot ena ljumsken under mötet med Djurgården.

Då imponerade Borås-laget samtidigt inledningsvis på Borås Arena.

Dansken Frederik Holst kom tidigt till avslut utifrån och var nära att få fira 1-0, men fick se bollen gå i ena stolpen. MFF:s Guillermo Molins hotade lite senare med ett avslut i bra läge, men fick den gången se Tim Rönning mota undan farligheten. Elfsborg hotade annars mest i första halvan av matchen, men till en början utan att få utdelning, då MFF försvarade sig bra. Till slut kom dock målet.

Holst fick, efter hörna, en nick av Leo Väisänen i ryggen och in i mål till 1-0-ledning i halvtid. Jesper Karlsson stod för hörnsparken och fick vara med och fira ledning. Det var danskens första seriemål i år och tredje totalt i allsvenskan.

- Det var viktigt att vi fick ett mål före paus. Vi kom in med självförtroende och tänkte att vi skulle köra på, säger Elfsborg-målskytten till Dplay och fortsätter:

- Det var ett snyggt mål, säger han och skrattar.

Till andra halvan av matchen gjorde MFF ett byte, då Marcus Antonsson lämnade planen till förmån för Arnor Traustason. Men MFF hade än dock svårt att skapa farliga möjligheter. I stället fortsatte Elfsborg att hota framåt. Johan Larsson tog sig i mitten av andra halvlek runt på högerkanten och slog in bollen i straffområdet till Jesper Karlsson, som tvingade Johan Dahlin till en jätteräddning via ribban och ut till hörna.

Ola Toivonen hoppade i den 75:e minuten in och fick därmed göra comeback i allsvenskan. Den tidigare A-landslagsmannen har under senaste åren spelat för ett antal olika klubbar utomlands, men skrev tidigare i år på för MFF igen. Därefter började även MFF att trycka på för ett kvitteringsmål, men utan resultat.

MFF förlorade till slut med 1-0 och är därmed nu inte längre obesegrat i årets allsvenska. Malmö FF har nu nio poäng efter sex spelade matcher, medan Elfsborg har tio poäng efter lika många matcher. Borås-laget är ny tvåa i allsvenskan, medan MFF är på tredjeplats i serien.

- Det var en rolig och tuff match. Jag tycker att vi förtjänade att vinna matchen. Vi körde på med aggressiv press, så det var kul, säger Holst.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson var i sin tur missnöjd med sitt lags insats i matchen.

- Den första halvleken var inte tillräckligt bra, inte alls. Vi startade slappt och var inte redo. Jag tycker att vi försökte mycket i andra halvlek och kan vara nöjda med prestationen i andra halvlek, men såklart inte resultatet, säger Tomasson till Dplay.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Okumu, Väisänen, Strand - Holst, Olsson, Gojani - Karlsson, Frick, Alm.

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Safari, Lewicki, Rakip, Bachirou, Berget, Molins, Antonsson.

-
-
Publicerad 2020-07-05 kl 16:23

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.