TV: MFF förlorade mot Gif Sundsvall - efter bjudning, ett par straffar, och dubbla mål av Hallenius

Det blev till slut händelserikt när Malmö FF förlorade borta mot Gif Sundsvall (3-1).
Straffar för bägge lagen, en Rasmus Bengtsson som gav bort ett mål, flera taktiska drag, och det blev ännu ett poängtapp för MFF.
- Det var mycket positivt jämfört med senaste matchen, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

En bred trupp, men redan i omgång två saknade Malmö FF tre mittbackar: Franz Brorsson, Lasse Nielsen, och Behrang Safari. Ingen av de tre kunde spela i dagens match mot Gif Sundsvall, en bortamatch efter att bägge lagen tagit varsin poäng i premiären.

Första halvlek handlade en del om distansskott och det var lite av ett MFF-övertag, men i pausvilan var både Guillermo Molins och Joel Cedergren var nöjda med sina respektive lag när de intervjuades i C More. Det var bara en sak Molins var missnöjd med.

- Riktigt dålig straff. Jag försöker lägga den mitt i, men får inte upp den från marken riktigt, sa Molins om sin straff som räddades av William Eskelinen.

- Men vi kommer göra mål i andra, det är jag helt säker på.

Drygt 4100 åskådare fick också se MFF göra mål i andra halvlek, men flest mål blev det till Gif Sundsvall. MFF hade ett missförstånd i ett anfall drygt 20 minuter in i andra halvlek, Gif ställde om, och Maic Sema gjorde 1-0. MFF kontrade direkt med att byta in Marcus Antonsson och Markus Rosenberg, och Gif kontrade tillbaka med att gå från 4-4-2 till 5-4-1 och göra två egna kvicka byten.

Med knappt en kvart kvar så gällde det att hänga med. Först fick MFF hörna, där Arnor Traustason och ganska omarkerad fick in kvitteringen. Någon minut senare slog Rasmus Bengtsson en för lös hemåtpass, Linus Hallenius hann före Johan Dahlin, och Gif hade åter ledningen.

Ytterligare några minuter senare blev det också straff för hemmalaget. Markus Rosenberg var i Carlos Gracias rygg och fällde, och straffen slogs av Hallenius till 3-1. Totalt handlade det om tre mål på sju minuter.

MFF-tränaren Uwe Rösler till C More:

- Det var mycket positivt jämfört med senaste matchen mot Häcken. Mellan straffområdena spelade vi mycket bättre. Jag letade efter energi, kvalitet med bollen och mod med bollen och det såg jag i dag.

- Sundsvall gjorde också misstag, men vi straffade inte dem. De straffade också och sekvenserna i straffområdet är det som gör att vi förlorar.

Efter två omgångar har nu MFF bara tagit en poäng.

- Ingen av oss förväntade sig det här. Varken fans, spelare eller ledare. Vi förväntade oss att ha fler poäng. Vi hade möjligheterna i dag, men sådan är fotbollen ibland. Vi måste tro på oss själva och göra det lite bättre så kommer vi att börja vinna matcher, säger Rösler.

Gif Sundsvall: Eskelinen – Tamimi, Gracia, Blomqvist, Myrestam (81') – Sema, Batanero (72'), Ciercoles (70'), Eddahri – Hallenius, Berg

Inhoppare: Björkander (70'), Eriksson (72'), Moreno (81')

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Bengtsson, Lewicki – Vindheim (84'), Gall, Christiansen, Bachirou, Traustason – Molins (68'), Berget (68')

Inhoppare: Antonsson (68'), Rosenberg (68'), Rakip (84')