Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: MFF illa ute - då fixade Rakip och Johansson segern

Nästa

Avbryt
Försök igen

Obesegrade hemma i fem omgångar. Sedan bröt Malmö FF den fina Geflesviten och blev — med visst besvär — första bortalag att ta en trea på nya Gavlevallen.

- Det är alltid tufft att få ett mål i röven när man känner att vi har matchen. Men vi reser på oss och kan forcera in bollen på slutet. Det är starkt, säger Malmöbacken Erik Johansson.

Det var han — som i en flipprig situation — lyckades knäa in segermålet i 81:a minuten.

Inte vackert men ack så effektivt.

- Ett inknäat mål för andra matchen i rad. Men äh, jag är inne i boxen och får den mot mål i alla fall, säger Johansson med ett skratt.
En bit bort sitter Gefletränaren Roger Sandberg — både arg och besviken.

Kände sig missgynnad
Målet i sig säger han inget om.

Men hörnan som föregick målet och var upprinnelsen till anfallet som blev segermålet borde aldrig ens ha varit en hörna, påpekar han med återhållen ilska.

- Det var ju solklart att det var en Malmöspelare som spelade ut bollen. Jag har tittat på reprisen och man ser hur deras kille springer rätt in i bollen och knäar ut den över sidlinjen, säger Sandberg.

Förklaringen till hur domaren kunde missa detta — och enligt Gefletränaren en hel rad situationer till som missgynnade hans lag under matchen:

- Att vi är Lillebror kanske? Jag vet inte. Men så är det. Vi får bara jobba ännu hårdare och bli ännu bättre så ska domarens prestation inte spela allt för stor roll i längden.

Malmötränare Åge Hareide ville inte kommentera själva domslutet:

- Jag är en så dålig domare att jag inte vill blanda mig i den diskussionen. Men jag tror inte att någon domare går ut på planen för att skänka mer frisparkar till oss än Gefle. Jag tror att de försöker vara rättvisa, sade han.

Williams skadad
Och fick svar på tal av Sandberg:

- Jag skyller inte förlusten på domaren men det finns mycket att önska och jag tror det är fullt mänskligt att man reagerar på en uppmaning från Markus Rosenberg på ett sätt och på en uppmaning från Tshutshu Tshakasua på ett annat sätt. Det är fullt naturligt. Sedan kan man hoppas att det inte blir så avgörande.

För Gefle var segern dubbelt tung då anfallaren Dioh Williams fick kliva av planen tidigt med befarad fotskada.

Malmö kan å sin sida njuta av att åter vara på andraplatsen. I en visserligen haltande tabell. Men ändå. Eller som mittbacken Erik Johansson med viss vana konstaterar:

- Det är så det ska vara.

Gefle (4-4-2): Emil Hedvall - Jens Portin, David Fällman, Martin Rauschenberg, Jacob Ericsson - Jonas Lantto, Anders Bååth, Robin Nilsson, Johan Bertilsson - Dioh Williams, Johan Oremo.
Malmö FF (4-2-2): Robin Olsen - Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Pa Konate - Erdal Rekip, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem - Agon Mehmethi, Markus Rosenberg.

Publicerad 2015-06-03 kl 23:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons