TV: MFF körde över AFC - 5-0 efter dubbla mål av Molins och 40-meterslobb av Rieks

MALMÖ. Malmö FF brände sin fjärde straff för året, men var i övrigt helt dominanta mot AFC Eskilstuna och vann med 5-0.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö FF saknade Fouad Bachirou, Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson, och Lasse Nielsen mot AFC Eskilstuna, men trots det så var frågan hur stor den här segern skulle bli.

MFF tryckte på och tryckte på. De hade drygt tio avslut och flera riktigt bra målchanser i första halvlek, medan AFC Eskilstuna endast hade något enstaka avslut. Trots MFF:s dominans så var det ”bara” en 1-0-ledning.

Sören Rieks kom ner på kanten, slog ett inlägg, Jo Inge Berget nickade tillbaka mot mitten, och Guillermo Molins drog fint in bollen.

- Bekvämt första 35. Vi rullar bollen riktigt fint, vi får ledningen efter 25 minuter, stressar inte upp oss, får AFC att jobba. Det kommer vi få nytta av andra, när de blir trötta, sa Molins till C More i halvtid.

- En bra halvlek av oss.

I början av andra halvlek så hade Marcus Antonsson tre riktigt bra målchanser bara inom de första tre minuterna. Det inkluderade bland annat en straff som räddades av Ole Söderberg och när han sköt utanför i skarpt läge.

Det skulle istället ta ytterligare några minuter innan 2-0 kom. MFF höll sig kvar i straffområdet efter en hörna, och Antonsson fick till slut in bollen efter alla missade lägen. Ytterligare drygt tio minuter senare jagade Molins på en lång utspark, fick till slut kontroll på bollen, och satte 3-0.

Sedan ville även MFF:s danskar utöka sina målskördar. Sören Rieks lobbade in bollen från 40 meter efter att Ole Söderberg misslyckats med en utspark, och Anders Christiansen pricksköt in 5-0 vid straffområdeslinjen.

Fyra mål på en halvtimme fick räcka för MFF, som håller kvar vid serieledningen efter att ha tagit de senaste 23 av 27 möjliga poängen.

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Lewicki, Safari (72') – Berget (76'), Christiansen, Innocent, Traustason (69'), Rieks – Antonsson, Molins

Inhoppare: Rakip (69), Brorsson (72'), Gall (76')

AFC Eskilstuna: Söderberg – Kojic, Björkman, León, Hodzic – Jarl (69'), Raskaj (72'), Michel, Ali (82') – Nalic, Nnamani

Inhoppare: Loeper (69'), Lushaku (72'), Miljanovic (82')

-
-
Publicerad 2019-05-25 kl 17:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.