TV: MFF körde över Hammarby med 4-1 - gjorde fyra mål på en halvtimme

MALMÖ. I början av andra halvlek hade Malmö FF ett tungt 0-1-underläge mot Hammarby. Det tog ungefär 18 minuter sedan hade MFF ledningen med 3-1, och i slutet blev det även ett 4-1-mål.
- Vi har så mycket boll att de tröttnar, säger MFF:s Markus Rosenberg till C More.

Två vinster på fyra omgångar för Malmö FF, en vinst på fyra omgångar för Hammarby. Precis som flera andra förväntade topplag ville både MFF och Hammarby undvika en dålig säsongsinledning, och när de möttes i kväll i Malmö så var en seger lite extra viktig den här gången.

MFF pumpade på i inledningen av matchen, men efter drygt tio minuter slog Jeppe Andersen en lång boll över MFF:s backlinje, en passning som var längre än 40 meter, och Muamer Tankovic sprang sig fri mot Johan Dahlin och med ett svårt avslut på halvvolley tryckte han in 1-0.

- Vi spelar ändå på en rätt så hög nivå, så vi borde kunna göra så, sa Tankovic till C More i halvtid.

- Men vi springer för varandra, vi gör det tufft för Malmö.

MFF skulle dock vända på det läget, och de skulle göra det rejält. Uwe Rösler slängde in Jo Inge Berget som höger vingback i halvtid, och laget hade därifrån på åtta minuter gått från 0-1 till 2-1. Först hade Arnor Traustason tagit sig inåt i planen och avslutat fint vid bortre stolpen, sedan kom ledningsmålet lite turligt efter en hörnsituation, där Marcus Antonsson till slut nickade på en Hammarbyspelare och in i mål.

Efter det kom några minuter som åter styrde matchen åt ett håll. Först fick Hammarby ett mål bortdömt för offside, och några minuter senare kontrade Malmö FF för att utöka ledningen till 3-1 via Sören Rieks efter ett hårt avslut upp i bortre nättaket. Ytterligare drygt tio minuter senare gjorde även Markus Rosenberg 4-1, och därifrån handlade det för Hammarby att hålla nere siffrorna, bara en halvtimme efter att de hade haft ledningen.

Matchen slutade också 4-1 och ger lagen helt olika känslor inför helgens kommande matcher, när MFF möter IFK Norrköping och Hammarby har Stockholmsderby mot Djurgården.

MFF:s Rosenberg till C More:

- Jag tycker att första halvlek ser likadan ut (som andra). Vi har fem, sex chanser vi kan göra mål på. De har en chans på hela matchen som de gör mål på.

- Vi har så mycket boll att de tröttnar. Vi ska göra några i första, men sedan lyckas vi med det i andra halvlek.

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Bengtsson, Lewicki – Vindheim (46'),Christiansen, Bachirou, Traustason (76'), Rieks – Antonsson (81'), Rosenberg

Inhoppare: Berget (46'), Rakip (76'), Molins (81')

Hammarby: Curci – Sandberg, Fällman, Fenger, Widgren (63') – Bojanic, Andersen – Khalili (68'), Djurdjic, Tankovic – Kjartansson

Inhoppare: Solheim (63'), Rodic (68'), Bengtsson (81')