TV: MFF krossade Kalmar - vann med sex mål

MALMÖ. Sex mål av sex olika målskyttar. Malmö FF totalförnedrade Kalmar FF och vann till slut med 6-0, lagets åttonde seger på de nio senaste ligamatcherna.

I klippet ser ni alla mål och höjdpunkter från matchen

På förhand var det en match mot allsvenskans två formstarkaste lag. Malmö FF, som hade tagit 22 av 24 poäng i sina åtta senaste allsvenska matcher, fick idag dock vara utan nyförvärvet Carlos Strandberg och avstängde Markus Rosenberg. Kalmar FF hade tre raka segrar och tre raka nollor bakåt.

KFF:s trend höll sig inte länge mot de överlägsna serieledarna, och matchen gick från intressant till totalt stängd på fem minuter. I minut 23 satte Jo Inge Berget ett straffmål. I minut 24 fick Alexander Jeremejeff in 2-0. I minut 28 visades Kalmars Romário ut efter ett andra gult kort.

Malmö FF, där tränaren Magnus Pehrsson pratat om en längre ineffektivitet framför mål, gjorde därmed mål på sina två första avslut i matchen, och Kalmar FF kunde inte göra annat än att hålla ut i halvleken.

- Jag tycker vi gör en rätt okej match innan utvisningen också. Vi har en period efter utvisningen där vi spretar lite, sa Magnus Pehrsson efter matchen.

- Andra halvlek är otroligt bra.

Vilket den verkligen blev. Marko Biskupovic hade också fortsat enorma problem. KFF-mittbacken fällde Anton Tinnerholm till straffen till 1-0, och även Erdal Rakip tidigt i andra halvlek. MFF skickade fram Pawel Cibicki med måltorka, som gjorde 3-0.

Några minuter senare kom även Rakip med i målprotokollet. Det var 4-0 redan innan en timme var spelad, och på tal om effektivitet så hade MFF där och då gjort fyra mål på tio avslut. Drygt tio minuter senare gjorde MFF 5-0 via inhopparen Kingsley Sarfo.

Några minuter senare gjorde Anders Christiansen 6-0. Sex mål på 16 avslut, och Pehrsson fick efter matchen frågan om lagets effektivitet.

- Jag har inte fått den typen av frågor tidigare, vår bäste målskytt har gjort fem mål.

- Det är rätt mycket bra avslut som går inanför ramen. Kanske lite mindre kraft än vi har haft i tidigare lägen. Lite bättre lägen, men lite bättre precision.

Det blev också 6-0 för Malmö FF, lagets största seger sedan just 6-0 mot Gif Sundsvall 2008. MFF är också för tillfället i femton poängs serieledning, med en match mer spelad än övriga topplag.

- Det är en skön fredagskväll att komma hem och se den tabellen.

Malmö FF: Dahlin – Vindheim, Nielsen, Brorsson (72'), Tinnerholm – Rakip (72'), Lewicki (K), Christiansen, Cibicki (74') – Berget, Jeremejeff

Inhoppare: Svanberg (72'), Bengtsson (72'), Sarfo (74')

Mål: Berget (23', straff), Jeremejeff (24'), Cibicki (55', straff), Rakip (59'), Sarfo (76'), Christiansen (81')

Kalmar FF: Hägg – Nouri, Biskupovic, V.Elm (K), Larsson – Ring (46'), Romário, Singh (72'), M.Hallberg – Fejzullahu (72'), Diouf

Inhoppare: Hellquist (46'), H.Hallberg (72'), Romário Marques (72')

Utvisning: Romário (28')