TV: MFF pulvriserade ÖSK - Rosenberg tvåmålsskytt i sin sista allsvenska match

ÖREBRO. Malmö FF gjorde sitt i Örebro, med en krossande 0-5-seger, men det räckte inte till SM-guld. Markus Rosenberg gjorde två mål i sin sista allsvenska match.
- Vi är Malmö FF. Vi vill vinna titlar, säger tränaren Uwe Rösler till C More.

Se höjdpunkterna från MFF:s storseger i spelaren ovan.

Allt behövde gå rätt för MFF för att vinna SM-guld: vinst i Örebro, undvika en för stor Hammarbyseger mot Häcken, och förlust för Djurgården i Norrköping.

Det började med en vansinnesinledning i Örebro. ÖSK hade sin första chans efter elva sekunder, men sköt utanför i bra läge. MFF fick en chans i sitt första anfall, men ÖSK rensade bort bollen innan mållinjen.

MFF öste på, ÖSK skrek på straff, och 0-1 kom efter elva minuter när Rasmus Bengtsson styrde in bollen. Ytterligare fyra minuter senare gjorde MFF 0-2, via Arnor Traustason, samtidigt som det kom besked om 2-0 från Norrköping.

Redan efter drygt 20 minuter hade MFF haft tolv avslut och över 75 procent av bollinnehavet, men ÖSK hade även haft en ramträff i en oerhört händelserik inledning.

Det gick till 0-2 i halvtid, där det i halvtid var 4-20 i avslut och MFF kommit in gång på gång i ÖSK:s straffområde.

Andra halvlek inleddes med ramträff för MFF och ÖSK hann även blockera returen. Drygt tio minuter senare gjorde Sören Rieks 0-3 efter en fast situation, och Markus Rosenberg 0-4 efter en hörna några minuter senare. Rosenberg gjorde sedan 0-5 i minut 67.

Matchen slutade 0-5, men eftersom Djurgården inte förlorade mot Norrköping så blev det inget SM-guld för MFF.

Tränaren Uwe Rösler var nöjd med spelarnas prestation under matchen.

- Definitivt. Spelarna ska ha beröm. Vi spelade en väldigt, väldigt bra match och förlorade inte mästerskapet i dag. Spelarna presterade bra under press i dag och det var allt vi kunde göra.

Samtidigt råder det ingen tvekan om att "stora silvret" inte är något de är nöjda med.

- Vi är Malmö FF, vi vill vinna titlar.

Örebro SK: Jansson - Lorentzson, Almebäck, H.Andersson (58’) - Björnkvist, Gerzic, Bergmark (65’), Wright - J.Larsson, Bertilsson, Broberg (85’).

Inhoppare: Amin (58’), Mårtensson (65’), Ali (85’).

Malmö FF: Dahlin - E.Larsson, Bengtsson (72’), Knudsen - Berget, Lewicki, Bachirou, Traustason (75’), Rieks (85’) - Rosenberg, Molins.

Inhoppare: Nielsen (72’), Gall (75’), Antonsson (85’).