TV: MFF tappade segern sent - löfte gav Peking en poäng

MALMÖ. IFK Norrköping kvitterade mot Malmö FF i slutskedet, och är fortfarande sju poäng före MFF efter 1-1 på Eleda Stadion.
- Det är fint, bara att köra på, säger Pekings poängräddare Pontus Almqvist till Dplay.

Bra försvarsspel präglade första halvlek på Eleda Stadion och därmed blev målchanserna få. IFK Norrköping hade två okej lägen i mitten av halvleken. Först när Sead Haksabanovic fick yta att springa igenom och avslutade högt över, sedan hade Eric Smith ett skott utifrån som räddades med viss möda av Johan Dahlin.

Malmö skulle göra mål på lagets enda heta möjlighet i första halvlek. Anders Christiansen fick med sig bollen in i offensivt straffområde och Søren Rieks avslutade med ett skott i nättaket.

Dansken fick även en kanonchans några minuter efter paus men placerade direktskottet utanför. MFF:s grepp blev allt fastare och det var nära ett par gånger att laget skaffade sig öppna lägen.

IFK Norrköping stack upp i MFF-pressen med ett Krogh Gerson-skott som gick strax utanför. Ola Toivonen sköt sedan ett skott utanför innan han byttes ut med kvarten kvar i hans första allsvenska start sedan återkomsten.

MFF hade bra kontroll på Norrköping mot slutet, ända fram tills den 88:e minuten. Inhopparen Pontus Almqvist var snabbast in på en boll i straffområdet och vräkte in kvitteringen för gästerna. Ett blytungt mål som säkrade en poäng för gästerna, som dessutom hade ett stolpskott av Jonathan Levi på tilläggstid.

- Jag vet vad jag har i mig och jag känner att jag har haft den här målkänslan i mig sedan förra matchen också. Jag tycker att det flyter på bra. Jag har även haft en bra känsla i kroppen och vet att lägena kommer, säger Pekings poängräddare Pontus Almqvist till Dplay.

IFK Norrköping är därmed kvar i serieledning i allsvenskan och har dessutom fortsatt sju poäng ner till Malmö FF i allsvenskan.

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Ahmedhodzic, Lewicki, Knudsen - Berget, Bachirou (utbytt 67'), Christiansen (K), Rieks- Toivonen (76'), Kiese Thelin.

Byten: Innocent (67'), Molins (76').

Gula kort: Knudsen (84'),

IFK Norrköping: Pettersson - Castegren, Dagerstål, Lauritsen, Krogh Gerson - Fransson (K) (utbytt 45'), Smith (76'), Thern - Bergmann Jóhannesson (81'), Nyman, Haksabanovic.

Byten: Levi (45'), Blomqvist (76'), Almqvist (81').

Gula kort: Smith (59'), Christiansen (76').