TV: MFF tog tre poäng mot Dalkurd - efter Rieks fullträff

Malmö FF tog tre viktiga poäng i fredagskvällens bortamatch mot Dalkurd.
Stor hjälte blev Sören Rieks som stod för matchens enda mål.

Se höjdpunkterna från MFF:s vinst i spelaren ovan.

På fredagseftermiddagen stod det klart att Eero Markkanen lämnade AIK med omedelbar verkan - och anslöt till den allsvenska konkurrenten Dalkurd. Klubben antydde att anfallaren skulle finnas tillgänglig till kvällens möte med Malmö FF - och så blev det. Markkanen tog plats i hemmalagets anfall.

MFF hade inledningsvis mycket boll, men hade svårt att komma fram till några heta målchanser. Behrang Safari tvingades utgå med en befarad fotskada, och in kom Fouad Bachirou.

En relativt sömning historia tog fart först i halvlekens slutskede. Romain Gall prickade Sören Rieks som tryckte upp bollen i nättaket. 1-0 till MFF - och Rieks sjätte allsvenska mål för säsongen.

- Malmö har mycket boll men jag tycker egentligen att de bara har en bra chans. Det känns väldigt surt, sa Dalkurds försvarare Markus Thorbjörnsson i halvtid i C More.

MFF var sånär på att sätta dit 2-0-målet tidigt i den andra halvleken, men Dalkurds målvakt Sixten Mohlin stod för en fotparad på Marcus Antonssons avslut. Han stod även för en fin räddning på Galls avslut.

MFF hade chansen att punktera tillställningen vid ett flertal tillfällen, men slarv i avslutsmomentet gjorde att man fick nöja sig med en 1-0-vinst. Vinsten är MFF:s fjärde raka.

- Det var tufft i dag och tyvärr fick vi inte in 2-0-målet i början av andra halvlek. Men vi tog tre poäng och det är skönt. Nu hänger vi på i topp och det var det viktigaste, säger matchhjälten Sören Rieks efter matchen.

För MFF:s del väntar ett returmöte med Videoton i Champions League-kvalets tredje omgång på tisdag.

Dalkurd: Mohlin - Ceesay, De John, Thorbjörnsson, Moenza - Strand, Löfkvist, Tranberg, Ayaz - Markkanen, Berg.

Malmö FF: Dahlin - Vindheim, Nielsen, Brorsson, Safari - Gall, Lewicki, Christiansen, Binaku - Rieks, Antonsson.