TV: MFF vände och vann - straffsituationer i fokus

Markus Rosenberg fick straff - IFK Norrköping fick inte. Till slut kunde Malmö FF vända och vinna den allsvenska premiären med 3-1.

Efter en kvarts spel skulle matchen verkligen komma igång. Först fick förra årets skyttekung Emir Kujovic ett jätteläge inne i straffområdet då han ställdes helt fri mot Johan Wiland. Målvakten räddade däremot friläget och täckte även ut sin retur då Kujovic fick ytterligare ett läge.

Malmö FF kunde dock bara andas ut i någon minut. Efter en mycket fin passning av Arnor Traustasson så fick Christoffeer Nyman ytterligare ett friläge. Denna gång lyckades inte Wiland rädda bollen utan Allsvenskans första allsvenska mål var ett faktum.

Gästerna skulle fortsätta skapa farliga lägen. Efter 25 minuter så fick Emir Kujovic ytterligare ett jätteläge inne i straffområdet efter ett vackert anfall från Norrköping. Förra årets skyttekung nådde däremot inte fram hela vägen och lyckades inte peta in lagets andra mål.

I slutskedet av den första halvleken så stod IFK Norrköping:s Tesfaldet Tekie för ett misstag i uppspelsfas. Istället kunde Malmö FF ställa om och göra 1-1. Målskytten var nyförvärvet Anders Christiansen på en fin passning från Markus Rosenberg.

Redan från start i den andra halvleken så syntes det att Malmö FF pratat igenom sitt spel under pausen. Laget kom ut helt annorlunda och tog över spelet mer och mer. Det skulle dock dröja till den 68:e minuten innan det första riktiga läget kom då Viðar "Örnen" Kjartansson nickade i stolpen.

Med en kvart kvar att spela så kom Norrköpings Andreas Johansson stenhård in mot Markus Rosenberg inne i straffområdet som gick omkull. Domaren Stefan Johannesson valde - till Johanssons stora missnöje - att peka på straffpunkten. MFF:s nya tränaren Allan Kuhn var så nervös när Jo Inge Berget att han valde att kliva in i spelargången och inte se på när norrmannen skickade in 2-1.

Bara minuten senare så kom Markus Rosenberg återigen i fokus då han kom sent in i en defensiv situation där gästerna ropade på straff.

Istället för att IFK Norrköping skulle få en straff kunde Malmö FF några minuter senare göra 3-1 genom Erdal Rakip. Den sena inhopparen följde med upp på en kontring och stod för en urläcker chip bakom David Mitov Nilsson.