Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: MFF-vd:n: "Misstankarna är fortfarande allvarliga"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Carlnén i klippet.

Under 2013 dömdes Miiko Albornoz för sexuellt utnyttjande av barn.
Nu är en annan MFF-spelare misstänkt för samma brott.
- Det är klart att det påverkar, säger klubbens vd Niclas Carlnén till C More.

Under söndagen försattes den spelare i MFF som i torsdags anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn, på fri fot. Brottsrubriceringen vad gäller två av händelserna i fallet, i juni 2017, ändras till sexuellt utnyttjande av barn. Dessutom är spelaren inte längre på sannolika skäl misstänkt försök till våldtäkt.

Efter dagens besked gästade klubbens vd Niclas Carlnén C Mores Studio. Han menade att dagens besked inte påverkade klubbens inställning nämnvärt.

- Inte så mycket. Misstankarna är fortfarande väldigt allvarliga. Avstängningen kvarstår och är tillsvidare, säger han.

Ni har haft tidigare liknande händelser (Miiko Albornoz dömdes för sexuellt utnyttjande under 2013). Hur reflekterar du över det?
- Vi har varit och är väldigt tydliga i vårt värdegrundsarbete med spelare och övriga anställda i föreningen. När de skriver på avtalet så skriver de på en ”code of conduct”. När de påbörjar sin anställning så har vi ett introduktionsmöte där vi pratar just värderingar och beteende. Sedan följer det vidare under säsongen så ungefär var 14:e dag deltar spelarna i gruppdiskussioner där vi diskuterar värderingar och beteenden. Sedan går vi ännu djupare under lite längre samlinga.

Han medger att händelsen påverkar klubben.

- Det är klart att det påverkar. Man fundera alltid en gång extra. Men jag tycker att vi är väldigt, väldigt tydliga i det arbete vi har. Det genomsyrar föreningen från högsta ledning ner till enskilda anställda.

Hur mycket ansvar kan man lägga på sig själv som klubb kontra spelare?
- Det är en svår fråga. Vi försöker se till att de värderingar Malmö FF har också delas av våra anställda. Men att komma hela vägen ut i minsta detalj i det tar tid. Det är inget man gör över bara ett eller två år. Det arbetar man med under längre tid. Det är klart vi har ett ansvar men vi kan inte ta det riktigt hela vägen.

Se hela intervjun med Carlnén i klippet.

Publicerad 2017-10-01 kl 15:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons