TV: MFF vinnare i Skånederbyt - men skador på stjärnorna

Malmö FF tog tre viktiga poäng i guldstriden genom att slå Helsingborg i Skånederbyt.
Men det var inte utan smolk i glädjebägaren.

I den tolfte minuten var MFF nära att ta ledningen genom ett skott av Yoshimar Yotun, men peruanens skott i straffområdet prickade stolpen.

I den 22:a minuten tog Malmö ledningen med 1-0 då Anders Christiansen framspelad av Jo Inge Berget kunde sätta bollen i mål efter en kontring.

Markus Rosenberg skadade sig efter dryga halvtimmens spel och tvingades utgå. In kom i stället Erdal Rakip. Även Anders Christiansen har tvingats bryta på grund av skada. In till den andra halvleken kom Mattias Svanberg. Utbytt i paus blev också Rasmus Bengtsson, där är det dock ännu oklart om det är på grund av skada. Pa Konate kom in i stället för Bengtsson. MFF har således förbrukat alla sina tre byten inför den andra halvleken.

I den 62:a minuten fick Helsingborg en riktigt bra kvitteringschans då Lalawele Atakora kom fri med Johan Wiland, men MFF-målvakten räddade till hörna.

Berget fick en chans att öka MFF:s ledning i den 75:e minuten när han sköt från snäv vinkel i straffområdet, men Matt Pyzdrowski räddade till hörna.

HIF låg på för att få till en kvittering, men i stället var det MFF som kunde sätta 2-0 på stopptid genom Mattias Svanberg, 17-åringens första allsvenska mål.

Segern gör att MFF tar över serieledningen från IFK Norrköping, som dock har en match mindre spelad. Helsingborg ligger kvar på kvalplats.

Malmö: Wiland - Tinnerholm, Bengtsson, Brorsson, Safari - Yotun, Christiansen, Lewicki, Berget - Jeremejeff, Rosenberg.

Helsingborg: Pyzdrowski - Landgren, Larsson, Helstrup Jensen, Eriksson - Atakora, Mårtensson, Samuel, Ralani - Lange - Hallenius.