TV: MFF:s mardröm fortsätter - Bajen vände till seger och rycker i tabellen

STOCKHOLM. Malmö FF föll i första matchen efter att ha sparkat Magnus Pehrsson.
Hammarby vände underläge till en 3-2-seger hemma mot Daniel Anderssons manskap.
- Det är jätteskönt. Vi är starka nu, säger matchhjälten Pa Dibba till C More.

I veckan valde Malmö FF att sparka sin tränare Magnus Pehrsson, och ta in sportchefen Daniel Andersson som tillfällig huvudtränare. Men det draget fick ingen effekt på resultatet i onsdagens match borta mot serieledaren Hammarby. MFF ledde både med 1-0 och 2-1, en förlorade till slut med 3-2 inför 23 490 åskådare på Tele2 Arena.

Malmö kom till flera attacker i inledningen av matchen, men det var Hammarby som skapade drabbningens första stora farlighet - i den tolfte minuten. Nikola Djurdjic stötte då bollen utanför bortre stolpen från nära håll, efter ett Simon Sandberg-inlägg. Minuten senare räddade MFF-keepern Fredrik Andersson ett skott från Pa Dibba.

1-0 till MFF kom i den 19:e minuten. Sören Rieks dundrade in bollen i nät efter att ett skott från Mattias Svanberg täckts fram till dansken någon meter framför mål.

Hammarby kvitterade dock till 1-1 innan paus. I den 36:e minuten slog Muamer Tankovic en hård frispark in i straffområdet som sedan touchades in i bortre hörnet. Forwarden Nikola Djurdjic fick målet.

- Ett jävla pissmål, sa MFF-tränaren Daniel Andersson till C More i paus.

Mindre än en minut in i den andra halvleken gjorde Malmö 2-1. Sören Rieks hittade fram med en djupledsboll till Carlos Strandberg på vänsterkanten, och forwarden slog sedan ett inlägg som en framstormandes Mattias Svanberg tryckte in bakom Johan Wiland.

Några minuter senare var Hammarbys mittback Björn Paulsen nära att nicka in 2-2, men kvitteringen kom istället i den 65:e minuten. Nämnde Djurdjic nickade in bollen i mål från nära håll, efter ett inlägg från Simon Sandberg.

I den 68:e minuten blev läget ännu tyngre för Malmö FF, som fick mittbacken Lasse Nielsen utvisad. Dansken drog på sig sitt andra gula kort och fick kliva av planen. Två minuter senare rullade Pa Dibba in 3-2 till Hammarby efter ett inspel från Serge-Junior Martinsson Ngouali. Det är Dibbas sjunde mål i årets allsvenska och forwarden, som var bänkad senast mot Örebro, leder seriens skytteliga.

- Det känns jätteskönt. Det är roligt att spela fotboll nu. Det var ett klassmål, säger Pa Dibba till C More.

- Vi är starka nu. Det finns stunder i matchen där vi är i farozonen, men vi återhämtade oss hela tiden. Det visar att vi är starka.

Hammarby leder allsvenskan (på 25 poäng) och har nu sex poäng mer än tvåan AIK, som man möter i ett stekhett derby på söndag. MFF har i sin tur fyra raka förluster (cupfinalen mot Djurgården inräknad) och står kvar på elva poäng. De himmelsblå har också en match mer spelad än till exempel Bajen och AIK.

- Det finns mycket mer att hämta i det här laget. Vi ska bara fortsätta på det här, säger Dibba.

Hammarbys lag: Johan Wiland - Simon Sandberg, Björn Paulsen, David Fällman, Mats Solheim - Imad Khalili (Sander Svendsen 60), Serge-Junior Martinsson Ngouali, Jeppe Andersen (Mads Fenger 71), Muamer Tankovic - Pa Dibba, Nikola Djurdjic (Jiloan Hamad 82).

Malmös lag: Fredrik Andersson - Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Egzon Binaku - Mattias Svanberg (Pavle Vagic 77), Bonke Innocent, Oscar Lewicki, Sören Rieks - Markus Rosenberg (Alexander Jeremejeff 61), Carlos Strandberg.