TV: MFF:s starka hemmafacit fortsätter - vann mot Gif Sundsvall efter nytt AC-avgörande

MALMÖ. Malmö FF vann i dag mot Gif Sundsvall (2-1), vilket gör att laget har vunnit 13 matcher och spelat två oavgjorda på de 15 senaste allsvenska hemmamatcherna.
- Otroligt rättvist, säger matchhjälten Anders Christiansen till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

På tisdagen spelade Malmö FF och Gif Sundsvall en framflyttad allsvenska match, en match flyttad på grund av MFF:s Europa League-spel efter uppehållet. Den första halvleken var det spel mot ett mål.

Nära 70-30 i bollinnehav och 16-1 i avslut när det blåstes för halvtid, men också 1-1 i mål. Malmös mål var ett sent självmål, när Markus Rosenberg slagit in bollen i straffområdet och den tog en styrning. Det var en kvittering på Gif Sundsvalls 0-1, ett ledningsmål som kom från ingenstans. Pa Konate vann bollen högt, och efter flipperspel sköt han mellan benen på Johan Dahlin.

Konates första allsvenska mål, men han avstod från att fira mot sin forna förening.

- Det var medvetet. Jag växte upp i den här klubben, i Malmö, sa Konate till C More i halvtid.

MFF:s tryck kom dock av sig i andra halvlek, och istället tog sig Gif in i matchen. MFF:s frustration ökade, men med en kvart kvar gjorde Anders Christiansen som han gjorde mot Kalmar FF för några veckor sedan.

Han bröt dödläget och satte 2-1 från distans, hans fjärde allsvenska mål för säsongen. Det blev också matchens sista mål, och segern gör att MFF rycker ifrån i en haltande tabell.

- Otroligt rättvist. Att vi inte gör mål i första halvlek förstår jag inte. Vi gör så många saker rätt, säger Christiansen till C More efter matchen.

Vinsten var också MFF:s första mot Gif på fyra försök.

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Lewicki, Safari (67') – Berget, Christiansen, Innocent (76'), Traustason, Rieks – Antonsson (60'), Rosenberg

Inhoppare: Molins (60'), Brorsson (67'), Gall (76')

Gif Sundsvall: Eskelinen – Moros Gracia, Moreno, Myrestam – Tamimi, Batanero, Ciercoles, Konate – Sema (85'), Hallenius, Wilson (81')

Inhoppare: Haro (81'), Palmlöv (85')