Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

TV: MFF:s vd om nya ligaförslaget: "Måste vara öppen för olika alternativ"

Foto: TV4 Sport

Försök igen

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén stänger inga dörrar för en internationell liga.
- Man måste vara öppen för olika alternativ och lösningar, säger han till Fotbollskanalen.

I torsdags kom uppgifter om att flera europeiska klubbar diskuterar en internationell liga med klubbar från mellanstora nordeuropeiska ligor. Malmö FF har nämnts som en svensk representant i en eventuell liga.

MFF:s vd Niclas Carlnén säger till Fotbollskanalen att klubben tittar på alternativ.

Finns det intresse från MFF:s sida att dra sig ur allsvenskan och gå med i en internationell liga?
- Det är inte riktigt det som är frågan. Det handlar mer om hur Uefa stänger till Champions League utifrån det nya formatet och vad som kan hända i framtiden, säger Carlnén.

- Den diskussionen vi försöker vara med i är hur man kan hitta ett komplement till ett stängt Champions League och eventuellt Europa League. För vi vet inte hur det kommer se ut.

Från och med 2018/2019 och tre år framåt ger Uefa fyra direktplatser till de fyra största ligorna; England, Spanien, Tyskland och Italien. Det betyder att det blir färre platser att slåss om för de mindre klubbarna.

Befarar ni att stängas ute ur Champions League?
- Det är högst stor sannolikhet, faktiskt. Tittar vi på de strömningarna som finns så är det ganska troligt att de större klubbarna försöker stänga till Champion League-spåret som vi använt för att komma dit.

Calrnén säger också att det här inte är ett försök att sätta press på SvFF - utan snarare handlar det om att markera mot den demokratiska processen i Fotbollseuropa.

- Det är en stor mängd föreningar som inte är nöjda med beslutet som har tagits. På något sätt försöker man hitta motverkan. Därför är de här diskussionerna igång.

För ni dialog med klubbar?
- Vi pratar med olika föreningar, sen är inte vi initaitivtagare. Vi måste hitta sätt att påverka och det kanske man kan göra med det här.

Carlnén befarar också att storklubbarna i Europa sakta men säkert kommer stänga till ligan och göra det svårare för klubbar från de mindre ligarna att över huvud taget få en plats i CL-slutspelet.

- Man måste vara öppen för olika alternativ och lösningar och se vad de är innan vi tar beslut om vi ska göra A eller B. Vi kan välja att stå kvar och inte göra något. Men vill vi i framtiden ha möjligheten att spela internationella matcher måste vi nog lyssna på vad andra säger.

Samtidigt poängterar Carlnén att det man också måste få med sig klubbens medlemmar om det ska hända något i framtiden. 

Se hela intervjun med Niclas Carlnén i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-14 kl 17:16
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER