TV: Miss av Peking i guldstriden - kryssade mot bottenlag

UPPSALA. Norrköping hade chansen att sätta press på AIK i jakten på guldet.
Istället kryssade man borta mot Sirius under lördagen.
- Jävligt bittert. Klart vi hade behövt vinna, säger Simon Thern till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från Sirius-Norrköping.

Under lördagen åkte IFK Norrköping till Uppsala. Uppdraget? Att ta med sig tre poäng hem och sätta press på guldkonkurrenten AIK, som låg sex poäng före Peking inför matchen. Men det blev inte som Jens Gustafssons mannar tänkt sig, inför 3 555 åskådare på Studenternas IP. Norrköping fick nöja sig med 1-1.

Norrköping tog annars ledningen i matchen, i den 46:e minuten, efter en första halvlek som egentligen bestod av mestadels Sirius-chanser (hemmalaget hade bland annat en boll i nät som dömdes bort på grund av offside). Det var forwarden David Moberg Karlsson som hittade rätt. Han petade in bollen i mål inifrån straffområdet efter att ett inspel hamnat hos Alexander Fransson, som i sin tur spelade fram ”DMK”.

- Vi har snackat om att det får se ut lite hur fan som helst bara vi tar tre poäng och då är det skönt med ett brunkmål, sa Moberg Karlsson till C More i paus.

- Den här matchen kommer inte gå till historieböckerna men vi ska ut och kriga för tre poäng, för annars har vi inget i toppen att göra.

Bara minuter in i den andra halvleken kvitterade Sirius till 1-1. Daniel Jarl nådde högst på en hörna, men Peking-målvakten Isak Pettersson räddade hans nick. Returen? Den stötte Moses Ogbu in i nät.

IFK tryckte sedan på för ett nytt ledningsmål, men var istället nära att åka på ett baklängesmål. Efter en kontring i den 65:e minuten sköt Jonas Lindberg tätt utanför den ena stolpen.

Vad Norrköping skapade framåt? Bland annat ett tungt skott utifrån från Simon Thern, vilket hemmakeepern Lukas Jonsson lyckades styra till hörna.

Nu har Peking fem poäng upp till tabellettan AIK, som har en match mindre spelad och möter Dalkurd under söndagen. Sirius är numera en poäng före BP, som innehar kvalplatsen och har en match mindre spelad.

- Ser man till vårt övertag ska vi vinna den här matchen. De var riktigt, riktigt trötta mot slutet och vi en hårsmån ifrån att kunna peta in ett mål. Det är jävligt bittert, säger Norrköpings mittfältare Simon Thern till C More.

- Nu är det sex matcher kvar, vi kör på och försöker ta full pott. Sen får vi summera efter året. Men det är klart att vi hade behövt vinna den här matchen, säger Thern.

Sirius lag: Lukas Jonsson - Karl Larson, Johan Eiswohld, Daniel Jarl, Tim Björkström - Christer Gustafsson (Charbel Georges 68), Robert Åhman Persson - Sam Lundholm (Abdul Razak 79), Philip Haglund, Ian Sirelius (Jonas Lindberg 42) - Moses Ogbu

Norrköpings lag: Isak Pettersson - Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson - Ian Smith (Henrik Castegren 87), Simon Thern, Alexander Fransson, Gudmundur Thorarinsson - David Moberg Karlsson, Simon Skrabb (Andreas Blomqvist 72), Alexander Jakobsen (Jordan Larsson 59)