TV: Missräkning för MFF i guldstriden - Abubakari räddade poäng sent mot Häcken

MALMÖ. Malmö FF tog ledningen tidigt mot BK Häcken men var illa ute efter att bortalaget vänt matchen efter pausen.
En sen kvittering från inhopparen Malik Abubakari räddade en poäng åt serieledaren.
- Man är nere nu, säger MFF-kuggen Oscar Lewicki till Discovery+.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Tre spelare saknades i Malmö FF på grund av avstängningar till dagens match, utöver dem tillkom Anders Christiansen och Jo Inge Berget till den digra skadelistan sedan den senaste matchen mot IFK Göteborg. Hos tabellåttan Häcken var Jasse Tuominen, Gustav Berggren och Johan Hammar nya i startelvan sedan 2-0-vinsten mot Degerfors.

Bortalaget skrämde MFF redan i den tredje minuten där Eric Larsson gjorde en superb tackling som förhindrade ett friläge, och hemmalaget kunde kontra och ordna en frispark. En variant hittade Lasse Nielsen på den bortre stolpen och mittbacken passade in till Antonio Colak som stötte in sitt 14:e mål i allsvenskan.

Bara ett par minuter senare fick Veljko Birmancevic och sedan Colak varsitt avslutsläge; på den senares nick stod målvakten Peter Abrahamsson i vägen för tvåan. Efter den intensiva öppningen fick Sebastian Nanasi ett bra läge i den 15:e minuten men Kristoffer Lund Hansen täckte ut till en hörna.

Matchinledningen visade att Häcken, som släppt in 40 mål inför dagens match, skulle ha det svårt med seriens målgladaste lag. Hisingslaget repade mod och i den 18:e minuten slöt Tuominen ett distansskott som gick precis över Johan Dahlins ribba. MFF:s offensiv mojnade lite och en kvart senare damp bollen ner framför fötterna Johan Hammar efter en Patrik Wålemark-frispark, men skottet gick rakt på Dahlin.

MFF-målvakten stod i vägen för Tuominens skottförsök från snäv vinkel i minut 38 och räddade till hörna. Häcken fortsatte att föra matchen efter halvtidsvilan, och bland flera halvfarliga lägen tvingade Tuominens inspel Martin Olsson att rensa framför egen mållinje. I den 63:e minuten kom belöningen för Häcken, som rullade upp ett passivt hemmalag och Godswill Ekpolo hittade Alexander Jeremejeff framför mål som styrde in kvitteringen.

Sju minuter senare var Häckens vändning ett faktum. Efter att Gustav Berggrens skott täckts av Larsson studsade bollen ut till Wålemark, som pricksköt in sitt nionde mål för säsongen. Först i den 78:e minuten hittade ett chockat hemmalag en chans framför mål när Colak nickade Birmancevics inlägg tätt utanför stolpen.

I den 84:e minuten kom så MFF:s kvittering. Larssons högerinlägg hittade inhoppare Malik Abubakari i straffområdet, som styrde in 2-2 med huvudet. Målet räckte för en poäng och att dryga ut serieledningen till två poäng före Djurgården, som dock kan gå om vid vinst mot IFK Norrköping på måndag.

- Det var en rolig match. Malmö är bra, speciellt på vänstersidan med Birmancevic och Nanasi, då de hittade kombinationer utanför vårt straffområde. Vi är samtidigt bra på att försvara lågt och kontra. Om det är någon match man ska göra det är det väl här, säger Häcken-anfallaren Alexander Jeremejeff till Discovery+ och fortsätter:

- Om det stämmer att vi är klara är det skönt, men vi är, som nästan alla lag, underdogs här. Vi har bra spelare för att backa hem och kontra. Det gick väl okej.

MFF-kuggen Oscar Lewicki:

- Det var en chansrik match med mycket stora ytor åt båda lagen. Det var säkert roligt för de i tv-soffan att titta på, säger han till Discovery+ och fortsätter:

- Det är inte bra. Vi ville ha en vinst och vi är besvikna, men det är bara att ta nya tag. Man är nere nu, men det finns två matcher kvar som vi kan påverka och vi gör vad vi kan.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen (K), Olsson (utbytt 73') - Lewicki, Innocent, Nanasi (73') - Nalic (90'), Colak, Birmancevic.

Byten: Abubakari, Moisander (73'), Gwargis (90').

BK Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Hammar, Carlsson, Lund Hansen - Wålemark, Berggren, Friberg (K), Traoré (90') - Tuominen, Jeremejeff.

Byten: Maarouf (90').

Gula kort: Innocent (35'), Friberg (42'), Lewicki (76'), Berggren (79').

-
-
Publicerad 2021-11-20 kl 16:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.